NASA’nın Sinoplu Mühendisi, Öğrencilerle Buluştu

Amerika Birleşik Devletleri'nin uzay programı çalışmalarından sorumlu kurumu NASA’da çalışan Sinoplu mühendis Sırrı Oğuz, Eğitim-İş Sendikası Sinop Şubesinin organizesinde düzenlenen konferansta Sinoplu öğrencilerle bir araya geldi.

NASA’nın Sinoplu Mühendisi, Öğrencilerle Buluştu

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nde (NASA) Mars gezegenine astronot taşımak için üretilen Orion uzay aracının sistem mühendisliğini yapan Sinop doğumlu Türk bilim adamı Sırrı Oğuz, memleketinde verdiği konferansta öğrencilerle bir araya geldi. 25 yıldan bu yana uzman mühendis olarak NASA’da görev yapan tek Türk üst düzey yönetici olan Sırrı Oğuz, öğrencilere “Uzayda Seyahatin Temelleri” konulu bir konferans verdi.

Eğitim-İş Sendikası Sinop Şubesi Sinop Sarı Saltuk Anadolu Lisesinde düzenlenen konferansa öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Konferans öncesi konuşan Eğitim-İş Sendikası Sinop Şubesi Başkanı Celal Şahbenderoğlu, kendilerini kırmayarak, konferansı düzenlemeyi kabul eden Sırrı Oğuz’a teşekkür etti. Şahbenderoğlu; “Eğitim-İş Sendikası Sinop Şubesi olarak organize ettiğimiz konferansımıza hoş geldiniz diyorum. Bu gün Sırrı Oğuz Bey bizlere çok değerli bilgiler verecekler.

Sırrı Bey, NASA’da üst düzey yönetici olarak çalışan tek Türk. Yoğun bir çalışma temposu var. Sağ olsun bu tempo içerisinde bizleri kırmadı ve bugün siz öğrencilerimizle bir arada. Kendisi ile yaklaşık bir yıl önce yine oldukça faydalı bir konferans daha gerçekleştirmiştik. Yine bugün de İnanıyorum ki Sırrı Bey, sizler için çok faydalı belki de geleceğinize yön vermenize fayda sağlayacak bilgiler aktaracak. Bugün bu salonu dolduran siz değerli öğrencilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra sahneye gelen Sırrı Oğuz, bir kez daha öğrencilerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Oğuz, "1994 yılında hava savunma sistemlerini yürüten şirketlerde çalışmaya başladım. NASA’ya çağrılmamdaki en büyük etken 14 sene gibi bir sürede havacılık sistemlerinde çalışmış olmamdı. 2008 yılında NASA'nın davetiyle uzay sektörüne de girmiş oldum” dedi. 'NASA’nın İnsanlı Uzay Araçlarındaki Son Gelişmeler’ konusunu ele alan Oğuz, konuşmasının devamında NASA’nın bünyesinde çalıştığı çeşitli mühendislik alanlarında yaptığı projelerden bahsetti.

BAŞARININ SIRRI YAPTIĞINIZ İŞİ SEVMEKTİR

 Hayatta başarılı olmanın sırrının yaptığımız işi sevmek olduğunun altını çizen Sırrı Oğuz, öğrencilere hayatlarını gerçekten yapmak istedikleri mesleklere yönlendirmeleri tavsiyesinde bulundu. Oğuz; “Bilimin dini, dili, siyaseti yoktur, ayrıca yaptığın işi sevmek en önemlisidir. Sevmezseniz eğer harcadığınız zaman kayıptır. Merakla sonuca ulaşmak içinizin kıpır kıpır olması lazım. Çalışacağınız alana karar verin. Hangi üniversitede de okursan oku sana aynı şeyi öğretiyorlar. Ne yapmak istediğini bilerek kendinizi oraya yöneltmeniz lazım. Önemli olan kendini geliştirmektir” diye konuştu. Öğrencilerin büyük bir ilgi ile takip ettiği konferansta Sırrı Oğuz ayrıca, NASA’nın eğitime katkısı, NASA’da uzay dışında yürütülen faaliyetler, uluslar arası yürütülen faaliyetler, Türkiye’nin sağladığı faydalar gibi daha birçok konuda bilgiler verdi

Vitrin Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER