Nefes alabilmek için Sugözü’nden geldi.

Adana Yumurtalık Sugözü Köyü Koruma Derneği Başkanı Kemal Özbenli, Gerze’ye gelerek çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Nefes alabilmek için Sugözü’nden geldi.

Şu anda bir termik santralin faal olarak çalıştığı Adana’nın Yumurtalık İlçesine bağlı Sugözü Köyünden Sinop’a gelen Kemal Özbenli, Gerze’nin vermiş olduğu mücadeleye destek olmak için İlçemize geldi.

Termik santralin faaliyet gösterdiği bir yerde yaşayan biri olarak İlçemizi ziyaret eden Kemal Özbenli, santralin Sugözü ve çevresine verdiği zararları anlattı.

Çevrede anormal hayvan ölümleri olduğunu, ama devlet kurumlarının bile buna duyarsız kaldığını söyleyen Özbenli, koruma derneğini kurduklarından bu güne kadar sürekli baskı yaşadıklarını söyledi.

Kemal Özbenli; “Mersin ile İskenderun arasına 17 adet daha termik santral yapılması planlanıyor. Ağacında çürümeye başlayan narenciye ve olgunlaşmadan dökülen incir, dut ve üzümlerin üstünü örtmeye çalışan termikçi şirket, daha dayanıklı olduğu için zeytin üretimini destekliyor. Köye parke döşemekten tutun, duvar boyamalara kadar birçok rüşvet dağıtan şirketin karşısında mücadle verirken, siz yaptırmamak için uğraşırken bizler o kötü ortamda yaşama mücadelesi veriyoruz. Eğer Gerze’ye termik santral kurulmazsa evimi ocağımı alıp buraya yerleşeceğim.” dedi.






















Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
emre ersoy
emre ersoy - 12 yıl Önce

Eğer gerzeye bu termik santral yapılırsa mersin deki gibi gerisi gelir, bir çok şirket buraya gelip termik santral kurmak isteyecektir , bu kurulursa onları engellemek imkansız olur.

mehmet candar
mehmet candar - 12 yıl Önce

Acaba termikci sirketle geziye gidenler biz orayi gorduk sen yalan soyluyorsun diyebildilermi?

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 12 yıl Önce

Önce, Sugözü köyündeki termik santralde çıkan baca gazına bakalım. Pamuk gibi bembeyaz ve su buharı olarak çok da muntazam atmosfere salınmakta.

Sonra, masa başında toplanmış olan hazirunun arkasındaki afişlere bakalım. Bacalardan çıkan kara kara dumanlar ve çölleşmiş bir çevre.

Gerze'ye termik santral kurulacak olması çok da hoşlandığım bir durum olmasa da, karikatürize edilen abartılı ve eğreti karşı duruş da beni rahatsız etmekte.

Sonuç ne olursa olsun, samimiyet çok önemli...Savunurken de, karşı dururken de, önce samimiyet lütfen.



mehmet candar
mehmet candar - 12 yıl Önce

Uzaktan bakinca hemen bacadan cikanin su buhari oldugunu anlayivermissin.Ama masanin arkasindakilerin nukleer sanral bacasi oldugunu gorememissin.Birde ben afislerde kara duman goremiyorum acaba benmi yoksa senmi renk korusun.Bacadaki guzel dumani goruyorsunda neden curuk meyvelerle sakat dogmus hayvanlari goremiyorsun acaba.Termik santral istemiyormus...!Gobegini kasiya kasiya. Neden cevap yazdimki?

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 12 yıl Önce

Mehmet Candar;

Biz samiyetten bahsetmiştik değil mi?

Ben afişlerdeki bacaların nükleer santral bacası olduğunu bilememişim. Ben herşeyi bilen adam değilim, göbeğini kaşıyan adamım! nede olsa..Sen bildiğine göre, termik santrale karşı üretilen afişlerde neden nükleer santral bacaları kullanıldığını alatırsın Gerzelilere o zaman...

Ben bir tahmin yapayım...

Termik santral bacaları, bizim rahmetli Sinop Cam Sanayii'nin bacasına benziyor değil mi? Aldatma kabiliyeti düşük. Heybetli ve bol dumanlı nükleer santral bacaları, toplumda infial uyandırmaya daha uygun. Sana hayırlı işler, başarılar dilerim, böyle devam et...

Misafirimiz, "Eğer Gerze’ye termik santral kurulmazsa evimi ocağımı alıp buraya yerleşeceğim" derken, kendisini ne kadar samimi bulduk. Ne kadar uğraşırsanız uğraşın, bakın biz de dernekler kurduk, protestolar yaptık, yine de termik santrale engel olamadık mesajını verdi ve gitti misafirimiz. Termik santral kurulmazsa da uğramaz bir daha, anlayamadık mı?

Syg.,
GKA

mehmet çandar
mehmet çandar - 12 yıl Önce

Ne kadar samimi olduğun sadece bacadan bahsetmenden bellı.Evet hata etmişler nükleer bacası koymuşlar.Bu bilgisizlikten yada kötü niyetten sana göre.El kendini nasıl bilirse karşısındakinide öyle sanırmış .Sen hala çürümüş meyvelerden ve sakat doğan hayvanlardan,hasta olan insanlardan bahsetme.Çünki sen tecavüz kaçınılmaz zevk almaya çalışalım diyorsun.Ne diyebilirimki tabi buda senin samimi itirafın

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 12 yıl Önce

Mehmet Candar;

Öncelikli olarak, yazdığın yazı içinde "Çünki.." den sonra gelen cümleyi Gerzelilere yapılmış bir hakaret olarak kabul ediyorum. Kötü laf sahibine aittir.

Termik santral kurulunca etrafta mis gibi güller açacak, herşey çok güzel olacak mı dedim ben.

Asit yağmurları yağacak, bitki örtüsü zarar görecek, bitkileri tüketen hayvanlar ve insanlar hastalanacak ve bunlara sebep olanlar sonra çıkıp, senin afişlere baktığın gibi bakacaklar Gerzelilere ve diyecekler ki; bilgisizliğimize verin, bir hata yapmışız...Santrali kuracak olanlar ile senin aranda ne fark var, o afişleri yapanlar arasında ne fark var.

Ben, vatandaşı kandıran zihniyete nerede olursa olsun karşıyım.

Zeka seviyesi, ayaklarına daha yakın olan uzuvlarına kadar gerilemiş insanların beni anlayamaması kaçınılmazdır. Muhatabım değilsin, kendine iyi davran.

GKA




banner381
SIRADAKİ HABER