Oğlumun İdealleri Yarım Kalmasın

İstanbul Beşiktaş'taki hain terör saldırısında hayatını kaybeden Sinoplu üniversite öğrencisi Berkay Akbaş’ın babası Salim Akbaş, Sinop Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından kendilerine yapılan 10 bin TL’lik bağışı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), LÖSEV ve Mehmetçik Vakfına bağışladı.

Oğlumun İdealleri Yarım Kalmasın

19 Ocak 2017 Perşembe İstanbul Beşiktaş'taki hain terör saldırısında hayatını kaybeden Sinoplu üniversite öğrencisi Berkay Akbaş’ın babası Salim Akbaş Sinop Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından yapılan 10 bin TL’lik bağışın 5 bin TL’sini Sinop Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şubesine bağışlayarak bu bağışın tıp fakültesinde okuyacak çağdaş Atatürkçü öğrencilerin eğitiminde kullanılmasını istediklerini söyledi. ÇYDD Sinop Şubesi’ne gelen Salim Akbaş, eşi Zeynep Akbaş ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop eski il başkanı Mustafa Acun burada dernek başkanı Bilgin Bekiroğlu ve dernek üyeleri tarafından karşılandı. Salim Akbaş burada, kendilerine yapılan 10 Bin TL’lik bağışın Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Sinop Şubesinin hesabına yatırıldığına dair dekontu ÇYDD Sinop Şubesi Başkanı Bilgin Bekiroğlu’na teslim etti.

OĞLUM OKUYACAKTI, ONUN YERİNE BAŞKA BİRİSİ OKUSUN İSTEDİK

Yaşanan hain saldırıda hayatını kaybeden oğlu Berkay’ın idealleri olan bir tıp fakültesi öğrencisi olduğunu belirten Salim Akbaş, kendilerine yapılan bağışla en azından başka bir öğrencinin öğrenimini tamamlamasına yardımcı olmayı amaçladıklarını söyledi. Akbaş; “Oğlum insanlara daha fazla katkı sağlamak ve yardım etmek amacı ile doktorluk mesleğini tercih etti. Yaşadığımız talihsiz olay oğlumuzu gelecekte insanlara doktor olarak katkı sağlamasına birileri bir şekilde engel oldu. Bugün geldiğimiz noktada oğlumuzun hedefine bizde farklı bir noktada katkı verelim dedik. Bununla da ilgili Hürriyet Gazetesi üzerinden basına ilk beyanatımız verdiğimiz mülakatta son paragrafı şöyle bitirmiştik; “Oğlumuz adına yapılacak her türlü bağışı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği başta olmak üzere LÖSEV ve Mehmetçik Vakfı’na bağışta bulunacağız ” dedik. Hedefi şöyle koyduk Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin özellikle kız çocuklarının okutulmasındaki başarısını yıllarca gördük. Oğlum okuyacaktı, başka bir çocuk okusun dedik. LÖSEV’i de dahil ederken oğlumuz doktor, sağlıkçı olacaktı. İnsan sağlığına katkı verecekti. LÖSEV’de kanserli çocuklar başta olmak üzere insanlara ne oranda hizmet verdiğini ben yakından takip ediyorum. Mehmetçik Vakfının varlığını zaten kimseye anlatmaya gerek yok. Yıllardan beri var olan bir vakıf. Bizde bu bağlamda bugüne kadar bize yapılan tek bir bağış var. Ayrıca bunu bir dipnot olarak söyleyeyim. Sadece Sinop Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından bir 10 bin TL’lik bağış miktarı var. Bunun haricinde hiçbir şey yok” dedi.

BİZE VERİLECEK DİĞER NAKDİ YARDIMLARI DA BAĞIŞLAYACAĞIZ Televizyonlara çıkarak birilerinin şu kadar para veriyoruz demelerinin reklamdan öte olmadığını vurgulayan Salim Akbaş, kendilerine herhangi bir yardımın yapılmadığını ancak yapılması durumunda o paraları da yine farklı yerlere bağışlayacaklarını söyledi. Akbaş; “Şuana kadar bize intikal Eden bir para olmadı. Bırakın rakamsal boyutunu; neyin nerede olduğunu ne bu parayı vereceğini söyleyen kişi biliyor, nede bizim araştırıp bu para nerede diye sorduğumuzda yetkili birisi biliyor, kimse bilmiyor. Son aldığımız bilgi bu paranın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda bir fona devrediliyor, o fon tarafından zamanı gelince dağıtılacağına dair bir bilgimiz var. Onun haricinde herhangi bir şekilde söylenenin icraya döküldüğü bir olay söz konusu değil. Bunun yanımda eşim ve kızımla birlikte oğlumuz adına bağlanması muhtemel şehitlik maaşını da yine meblağa göre belki bir belki iki yada daha fazla öğrencinin eğitimine katkı sağlayacak nitelikte tıp fakültesinde okuyan çağdaş Atatürkçü bir gencin eğitimine ömür boyu sunmayı düşünüyoruz. Meblağ ile ilgili bir öngörümüz olmadığı için bir planlama yapamıyoruz. Bugüne kadar verilenlerle ilgili gereğini bu sabah yaptık. Bize verilen 10 bin TL’lik rakamın bin 500 TL’sini Mehmetçik Vakfına, 3 bin 500 TL’sini LÖSEV’e, 5 bin TL’sini de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin hesaplarına bugün itibari ile aktardık” diye konuştu.

ÇYDD DOKTORLAR TARAFINDAN KURULDU

 Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)’nin 1989 yılında doktorlar tarafından kurulduğunu belirten ÇYDD Sinop Şubesi Başkanı Bilgin Bekiroğlu, bu anlamda Berkay’ın dernek için ayrı bir öneminin bulunduğunu ifade etti. Bekiroğlu; “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği 1989’da doktorlar grubu tarafından kuruldu. Orta öğretimde kız çocukları ile başlandı ama üniversiteye gelindiğinde de yine ücretsiz olan eğitimin ne kadar çok özelleşip paraya dayanıldığı görülünce üniversitede kız ve erkek çocukları demeden yapıldı. Zaman zaman kurucularının doktor olması nedeni ile doktor çocukları projemiz vardır bizim. 2 tane doktor çocuğumuzu yetiştirdik. Gerçekten birisi her dönem onur belgesi alan çocuğumuzda var içimizde ve Sinoplu. Sizlerin bizim çocuklarımıza katkı vereceğinizi düşünmeniz bile yeterli bizim için. Hepimiz biliyoruz ki kimseden değerli değiliz. Bütün kaybettiklerimizin aileleri aynı acıyı çekiyorlar. Tabi ki ateş düştüğü yeri yakıyor ve hepimizden çok daha fazla bu konuda siz üzülüyorsunuz, böyle bir şeyi konuşurken bile çok zorlanıyorum. Biz hepimiz Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak üniversite çocukları ile beraber olmamız nedeni ile işte gördüğünüz gibi hepsi pırıl pırıllar ve hayatın bir ucundan tutmak için bizimle beraberler. Üzerimize aldık, çocuğumuz gibi matemimizi tuttuk, aynı acıyı çektik” dedi. BERKAY’DA TÜRKİYE’NİN SİMGESİ OLDU

Yaşanan hain saldırıda hayatını kaybeden Sinoplu Tıp Fakültesi öğrencisi Berkay Akbaş’ın Türkiye’nin simgesi olduğunun altını çizen ÇYDD Sinop Şubesi Başkanı Bilgin Bekiroğlu, derneğe yapılan bu bağışla Berkay ile aynı idealleri taşıyan öğrencilerin yetişmesine katkı saklanılacağını belirtti. Bekiroğlu; “Miktar hiç önemli değil buradan bir iki kişi doktor olarak yetişecek. Sinoplu olarak bir çocuğumuzun Hatice Karadeniz arkadaşımızın bize önerdiği bir çocuk var ve gerçekten maddi durumu çok kötü. Ama hedefi olan bir çocuk tıp bölümünü okumak için gitmedi. Geçen gün dershane parasında katkıda bulunuyoruz biz ona Gülçin gerçekten tıp mı hedefin senin diye sordum. Tek hedefim tıp dedi. O zaman sana şöyle bir şey söyleyeyim tıp bölümünü kazanmak için çalışmana iyice asıl. Sen Berkay Akbaş bursu ile okuyacaksın bunu da bilmeni istiyorum dedim. Çok memnun oldu kızımız hazır bile. Hep birlikte çocuğumuzu okutacağız. Biz Türkiye genelinde ayda 200 TL veriyoruz. Ama Gülçin’e bu böyle olmayacak. Kendisi ile tanışmak isterseniz de kendisi şuan buna hazır olmayabilir ama tıp 1 -2 gibi olduğunda tanışırsınız el verirsiniz sizin çocuğunuz olur” dedi. Zaman zaman duygusal anlar yaşandığı ziyarette ablası Selin ile Berkay’ın birbirlerine çok bağlı olduklarını belirten Zeynep Akbaş ise; “Berkay’ın birçok hedefleri vardı ve hepsi yarım kaldı. Ablası Berkay içinde çalışacak bundan sonra onun yarım bıraktıklarını kendisi tamamlayacak” diye konuştu.

Kaynak: Vitrinhaber

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2017, 09:40

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER