Öğrenciler İçin Sordu

CHP Grup Başkanvekili Sinop Milletvekili Engin Altay, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na TÜRGEV kaynaklarını ve KYK yurtlarını sordu.

Öğrenciler İçin Sordu

CHP Grup Başkanvekili Sinop Milletvekili Engin Altay Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle Meclis'e sunduğu soru önergesinde,

"Yükseköğrenim gençliğinin en önemli sorunlarının başında barınma sorunu gelmektedir. YURTKUR'un yeterli olanak sağlayamaması nedeniyle birçok bölgede öğrenciler ciddi sorunlar yaşamakta, bazı yerlerde tarikatların, cemaatlerin kontrolündeki yurtlarında barınmak zorunda kalmaktadır. YURTKUR, bazı bölgelerde özel kişilerin taşınmazlarını kiralayarak öğrencilerin hizmetine verirken, birçok kamu kurumu ve belediyeler, binalarını Bilal Erdoğan'ın da yöneticisi olduğu TÜRGEV'e ya çok düşük bedelle ya da bedelsiz olarak vermektedir. Kamu kurumu olan ve devletin öğrencilere barınma hizmeti sunması için kurduğu YURTKUR, yurt binası için kira öderken, kamu kurumlarının taşınmazlarını bedelsiz olarak TÜRGEV'e vermesi anlaşılır değildir. Hükümetiniz öğrencilerin barınma sorununun çözümü konusunda TÜRGEV'e resmi bir görev vermiş midir? Hükümetinizin, kamu kurum ve kuruluşlarına, bina, arsa ve benzeri taşınmazlarını TÜRGEV'e bedelsiz ya da çok düşük bedelle tahsis etmeleri konusunda bir talimatı olmuş mudur? Neden kamu kurumları ve belediyeler taşınmazlarını TÜRGEV'e bağışlama kuyruğuna girmiştir? YURTKUR, son 3 yılda kaç taşınmazı yurt binası olarak kiralamıştır? Bu kiralamalar için 5 yılda ödenen para ne kadardır? Kamu kurumu olan YURTKUR, öğrenciler için özel şahıslardan bina kiralama yoluna giderken, kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerin kamu kaynaklarını, özel bir vakıf olan TÜRGEV'e vermeleri, kamu kaynaklarının israfı değil midir? Bu sürecin incelenmesi ya da soruşturulmasını sağlayacak mısınız? Kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeleri, kamu kaynaklarını ve kamu olanaklarını TÜRGEV yerine YURTKUR ile paylaşmaları konusunda uyaracak mısınız? Yoksa Bilal Erdoğan'ın yönetiminde olduğu TÜRGEV'e kamu desteği sürecek midir?" diye sordu.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2014, 10:47
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER