Öğretmenler Günü İçin Panel Düzenlendi.

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle Gerze Eğitim- Sen İlçe Temsilciliği tarafından panel düzelendi

Öğretmenler Günü İçin Panel Düzenlendi.

  5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle Gerze Eğitim- Sen İlçe Temsilciliği tarafından Gerze Kültür ve Sanat Merkez’in de “Dünden bugüne eğitim emekçileri mücadelesi” konulu panel düzenlendi.
Panele Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Sinop Eğitim- Sen Şube Başkanı Seyfi Çelebi, Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Selman Almış, Gerze Eğitim- Sen İlçe Başkanı Murat Vural ve öğretmenler katıldı.
Panelin açış konuşmasını Bekir Gencel yaptı. Gencel konuşmasında,” 5 Ekim 1966 da dünya öğretmenlerinin belli başlı çatı örgütlerinin katkılarıyla öğretmenlerin okul ve toplum yaşamındaki önemini, statülerini, belli başlı temel sorunlarını ele alan bir belge düzenlendi. 1994 yılında Birleşmiş Milletler tarafından, Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü ( UNESCO ) ve ILO’nun tavsiye kararları üzerine bu belgenin düzenlendiği 5 Ekim tarihi Dünya Öğretmenler Günü olarak ilan edilmiştir. O gün bugündür 100’ü aşkın ülkede 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü olarak kabul edilir. Uluslararası bir tarih olarak 5 Ekimin tüm dünyadaki eğitim emekçilerinin günü olmasıyla, öğretmenlerin kendi mesleki kişiliklerinden gelen gurur ve onur temelinde, ulusal ve uluslararası düzeyde, birlik içinde, dayanışma içinde olmalarını, sorunlarını daha özgürce, daha güçlü bir biçimde ortaya koyabilmelerini sağlamak amaçlandı.” dedi.
“Dünden Bugüne eğitim emekçileri mücadelesi” ‘ni anlatan sine vizyon izlendi. Gerze Belediye Başkanı ve öğretmen emeklisi olan Osman Belovacıklı konuşmasında, “Değerli eğitim emekçisi arkadaşlar gününüz kutlu olsun. Böyle güzel anlamlı günde salonun dolmasını isterdik. Eğitim öğretime artık sektör diyoruz. Eğitim öğretim bir takım insanların sektörü haline geldi. Dinselleştirme ve özelleştirme çalışma alanı haline geldi. Bunun için kanunlar çıkardılar. Biz ne yapmalıyız? Öğretmenler bu mücadeleyi veriyor. Ben de on yaşlarımda babam vasıtasıyla başladım bu mücadeleyi vermeye. Daha sonra bir takım çalışmalarla bu güne geldik. Üç dönem Eğitim-Sen Yakakent baş temsilciliğini yaptım. Bu mücadeleye destek olan öğretmenler sürüldüler, vuruldular ama mücadeleyi bırakmadılar. Bu mücadelenin devam edeceğini biliyorum ve hepinize saygılar sunuyorum”. dedi
Sırasıyla konuşmacılar, Emekli Öğretmen Bayram Başaran, Sinop Eğitim- Sen Şube Başkanı Seyfi Çelebi ve Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Selman Almış sunumlarını gerçekleştirdiler.
Panel sonunda Gerze Eğitim- Sen Başkanı Murat Vural konuşmacılara teşekkür çiçeği takdim etmesiyle panel son buldu.












Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2013, 10:31
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER