Orhan, “Dernekçilik Birkaç Fotoğraf Çektirmekle Olmaz” dedi.

Sinoplu İşadamları Derneği (SİAD), Paşa Garden Et&Balık Restaurant’ta verdiği kahvaltıda konuşma yapan SİAD Genel Başkanı Rafet Orhan “Dernekçilik Birkaç Fotoğraf Çektirmekle Olmaz” dedi.

Orhan, “Dernekçilik Birkaç Fotoğraf Çektirmekle Olmaz” dedi.

  Dernekçilikle ilgili bir çok soruna ve sorunlara değinilen kahvaltı programına Sinop İş Adamları Derneği (SİAD) Genel Başkanı Rafet Orhan, Fahri Alkan, Erdal Özcan, Arslan Demircan, Yasin Demircan, Turgay Demircan, Hüseyin Demir, Nilüfer Şentürk, Bayram Şen, Nurullah Öztürk, Çetin Aksoy, Kadir Güney, Durmuş Can, Mukadder Yıldırım, Cemalettin Doğan, Sezai Öztürk, İbrahim Aslan, Kasım Çalışkan, Nihat Altaş, Nermin Aydın, Bayram Kaya, İsmail Büyükkayıkçı ve birçok Sinop,lu işadamı katıldı.

  SİAD Genel Başkanı Rafet Orhan, kahvaltı programında yaptığı konuşmada derneklerin yaşadığı sorunlara değindi. Orhan bu kahvaltının amacı sadece ‘Sinop’ dedi. Sinoplu İşadamları Derneği’nin alışılagelmiş bir kahvaltısıdır diyen Orhan “Hepinize, davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ederim” diyerek kahvaltı programını başlattı. Karşılıklı sohbet havasında geçen kahvaltı programında ‘Dernekçilikle’ ilgili açılan konuda söz söyleyen Rafet Orhan “Zaman ve paranın yanında insana başka şeyler de gerekiyor, etrafında iyi dostlar gerekiyor, iyi arkadaşlar gerekiyor. Bence artık dernekler statüsü başka bir şekil almalı, yani; dernekler artık sıkıntı. Gerçekten sıkıntı. Çünkü biz hep birbirimizi sevdiğimiz için bir araya toplanıyoruz. Davete davet edilerek gelip gidiyoruz. Hiçbirisi de gelip ben buraya katılayım demiyor. Neden? Dernekler artık insanların kafalarında, beyinlerinde şöyle bir format oluşturmuş; ya dernek işte, para isterler, başka bir şey yapmazlar. Kendileri de bir şey yapmaz, onun için derneklerin bir heyecana, yeni bir vizyona, yeni bir harekete ihtiyacı var.” diye konuştu. “Derneklerin yeni vizyona ihtiyacı var” İstanbul’da bir çok derneğin olduğunu belirten Orhan, bu derneklerin bir araya gelmesi gerektiğine vurgu yaparak konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “İstanbul’da 284 tane dernek var olduğu söyleniyor. Bu dernekler kendilerini yenileyecek bir vizyon belirlemesi lazım. Bu kaçınılmaz bir son. 3-5 sene sonra. eğer bu şekilde devam edersek yönetim kurulu kuracak adam bile bulamayız

Biz bölünerek güçlü olacağımızı zannediyoruz. Böyle bir şey yok. 284 dernek her ay 1’er milyar para verseler 284 milyar yapar. Bence bu derneklerin yarısından fazlası kirada. İstanbul’daki Sinop derneklerinde köy, il, ilçe neyse, bu derneklerde yönetim kurulları değişiyor; hadi gidelim valiyi ziyaret edelim, kaymakamı ziyaret edelim, nüfus müdürü, şudur budur bir çok yere ziyarette bulunuluyor. Bunlar kötü şey değil ama ne anlam taşır, bana birisi bunu anlatsın. Hepimiz yapıyoruz bunu, gidiyoruz oturuyoruz, biz şöyle dernek, böyle dernek… Gittiğinde ne anlatacaksın. Valinin yanına gittiğinde; sayın valim ben bunları, bunları talep ediyorum, bunların olmasını istiyorum bir sivil toplum kuruluşunun başkanı olarak, yönetim kurulu olarak bunlar, bunlar yapılması gerekiyor, demesi lazım. Hoş beş bir zaman sonra ‘hadi bana eyvallah’. 2 fotoğraf çektirmek için mi gidiliyor? Herkes şu kahvaltıyı yapalım da gidelim diyor. Buraya bir katkım var mı diye düşünmüyor. Onun için bence derneklerin tamamen statüsü değişmesi lazım. Bu kadar çok dernekten ziyade bir araya toplanılacak bir yapı oluşturulmalı”. Diyerek her zamanki gibi birlik beralik çağrısı yaparak sözlerini tamamladı.

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2014, 12:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
Halil Özsoy
Halil Özsoy - 10 yıl Önce

merhabalar sayın siad derneğimizin başkanı, ve değerli kişiler, bir üzüntümü dile getirmek ve sizden bir ricada bulunmak istiyorum, geçtiğimiz hafta 13 haziran günü başlayan ve sanırım 22 haziran gününe kadar sürecek bir etkinlik olan bayrampaşa belediyesinin düzenlemiş olduğu 7 renk 7 iklim etkinliğinde bulunan sinop standını sadece uzaktan izlemenizi rica ediyorum sizlerden....

banner381
SIRADAKİ HABER