Orman Müdürlüğünden Arıcılığa Destek

Gerze Orman İşletme Müdürlüğünden arıcılığa destek için akasya fidanı dikimi gerçekleştirildi.

Orman Müdürlüğünden Arıcılığa Destek

Gerze Orman İşletme Müdürü Ali Keskin, Ağaçlandırma Toprak Muhafaza şefi Ayşe Aslı Bektaş, Prof. Dr. Emin Kuru ve orman işcilerinin katılımıyla Sarıyer ve Çırnık Köyü çay kenarındaki ormana ait bölgeye arıcılığın yaygınlaşması ve geliştirilmesi amacıyla 300 adet akasya ağacı fidesi dikimi gerçekleştirildi.

Çırnık Köyünde organik ürün ve ana arı yetiştiren Prof. Dr. Emin Kuru; “ilçemize bağlı Sarıyer ve Çırnık Köyün ’den geçen çay kenarında ormana ait arazinin uygun yerlerine arıcılığa teşvik için 300 adet akasya ağacı dikimi gerçekleştirildi. Bölge için arıcılığın en önemli florası olacak olan akasya ağaçları bu bölgede arıcılığı yaygınlaştıracak ve ileriki yıllarda iki köy bal vadisine dönüşecektir. Yeni kazanç kapısı olacak olan arıcılık için Gerze Orman işletmesinin bu model uygulaması bölgede arıcık yapanları mutlu etmiştir.

Bu faaliyete arı birliği genel merkezi ve MEB lığı ile koordineli arıcılığı meslek haline getirme çalışmasını yürüten bir vatandaş olarak bende katıldım. Benim için en mutlu olduğum gündü çünkü insanlık covit 19 virüsü ile mahşeri felaketler yaşarken bizler insanlığın devamı için gerekli arı florası için 300 akasya ağacı fidesi dikimi gerçekleştirdik. Gerze Orman İşletme Müdürü Ali Keskin, Ağaçlandırma Toprak Muhafaza şefi Ayşe Aslı Bektaş ve personele teşekkür ederim.” dedi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2021, 12:12

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER