Pamukoğlu Uyarmıştı

HEPAR Genel Başkanı, emekli Tümgeneral Pamukoğlu'nun 3 ay önce "PKK'nın hazırlığı var, Dağlıca'ya yeni bir baskın olabilir" şeklindeki kehaneti gerçekleşti.

Pamukoğlu Uyarmıştı

  HEPAR Genel Başkanı, emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu'nun, ''PKK'nın hazırlığı var, Dağlıca'ya yeni bir baskın olabilir'' biçimindeki açıklaması sonrası terör örgütü dün Dağlıca'ya havan ve uçaksavar silahları ile saldırı düzenlendi. Açılan ateşe karşılık verilerek teröristler püskürtüldü.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığınca yapılan açıklamada ''Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, 7'nci Hudut Alay Komutanlığı Hakkâri Dağlıca Ana Üs Bölgesine, havan ve Doçka Uçaksavar silahı ile saldırı düzenlenmiş ve hedefler, Dağlıca Ana Üs Bölgesinde bulunan ateş destek vasıtaları ile derhal ateş altına alınmıştır" denildi.

OSMAN PAMUKOĞLU NE DEMİŞTİ?

Pamukoğlu, 26 Mayıs 2014 günü yaptığı ve HEPAR'ın resmi internet sitesine de konulan "Su iyice bulanmadan'' başlıklı açıklamasında PKK'nın Dağlıca'da konuşlu askeri birliğe saldırı hazırlığında olduğunu belirterek şöyle demişti: "Hakkari Dağlıca bölgesinde PKK’nın Dağlıca’da konuşlu birliğe doğru mevziler hazırladığı tespit edildi. Mevzi kazdıkları bölgenin gerisinde PKK’nın en büyük yurtiçi kamplarında biri olan Oramar kampı var ve bu kamp Kuzey Irak’taki merkez kamp olan Mezi Karyaderi - Avaşin kampına bağlıdır. Bu mevzi hazırlığı şu demek: Bir, Dağlıca’ya koşullar uygun olması halinde baskın yapabilirler. İki, zaten boşaltılmamış olan Oramar kampına yapılacak takviyeleri uzaktan örtmek..."

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2014, 15:04
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER