Panayıra Damgasını Vurdu..!

Prof. Dr. Emin Kuru “Sinop Artık İstanbul’ da Var! Herkes Hesabının Ona Göre Yapsın” dedi.

  Siyad Sinop İl’ i ilçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin İstanbul Pendik Siyad Ali Karakuş piknik alanında bu yıl 4.sü gerçekleştirdiği panayır kelimenin tam anlamıyla İstanbul’ daki örgütlü Sinop’ lunun tek yürek olduğunu gösterdiği görsel bir şölene dönüştü.

Panayıra Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, çok sayıda Milletvekili, Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyesi, Sinoplu Dernek temsilcileri ve çok sayıda Sinop’ lunun yanı sıra İstanbul Sinoplu İşadamları İstişare Konsey Başkanı hemşerimiz Prof. Dr .Emin Kuru’ nun konuşması damgasını vurdu.

İşte Emin Kuru’ nun konuşmasından bazı satır başları;

Sinop Köyleri Turizme Açılarak Bir İlke İmza Atılıyor:

Panayır organizasyonuna emeği geçen başta Siyad Dernek Başkanı Sebahattin Sungur olmak üzere Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarına teşekkürle başlayan Emin Kuru;

Sinop’ lunun Türkiye’ nin her yerinde olduğunu, Almanya ve Amerika da dahi örgütlü yapısını koruduğunu ifade eden Emin Kuru; Sinop’ lunun bu yapıyı 25 yılda oluşturduğunu sözlerine ekleyerek bu yapının oluşmasında emeği geçenlere öncelikle teşekkür etti.

Bu yıl Sinop’ un doğa harikası köylerini pansiyonculuk anlayışında turizme açtıklarını dile getiren Prof. Emin Kuru; Ekolojik ve organik ürün destekli köylerde ev pansiyonculuğu projesinin 2 yıl sonunda meyvelerini verdiğini dile getirerek “bu proje ile DNA’ sı ile oynanmış bağışıklık sistemini bozan yiyeceklere karşı alternatif yenilebilir enerji kaynaklarına sahip olarak ,  bolluk ve bereket getirerek, sağlıklı bir toplum oluşturulmasına katkıda bulunacağız” dedi.

KUZKA projesinin tüm detaylarını panayıra katılanlara sunma imkanı bulan Emin Kuru “bu projenin hayata geçirilmesinde çok büyük desteklerini gördüğümüz Valimiz Dr. Ahmet Cengiz ve Turizm Bakanlığı bünyesinde katkılarını esirgemeyen Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan’ teşekkür ediyorum” diyerek son verdi.












Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2012, 09:55
YORUM EKLE
YORUMLAR
HÜSEYİN BODUR................................
HÜSEYİN BODUR................................ - 12 yıl Önce

evet;;;; panayır8ın en etkili konuşmacısı emin bey gardaşımın olduğuna eminim...bu proje si̇nop çoçuğu için geleçek vaad eden canlı bir projedir bunun en büyük mimamrıda emi̇n beydir...i̇stanbul da hepimizi bir araya getiren ve bu projenin hayata gecmesi için uğraş veren ve bizleride heyecanlandıran yine emin kuru abiğimizdir allah razı olsun emeklerini zayii etmesin..o nereye ve nerede hayrılı bir işde varsa bizlerde bütün hemşehrilerimizle, bütün iş adamlarımızla, vew bir çok dernek başkanıları ile siyad ile yanındayız diyoruz allah onu ve bizleri sinoplulara karşı sinop çoçuğuna karşı mahcup eylemesin yarabbim...saygılarımla...

banner381
SIRADAKİ HABER