Partner Ülke Sri Lanka

82. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın bu yılki 'Onur Konuğu İl olan Sinop protokolü fuarda partner Ülke' olan Sri Lanka standını ziyaret etti.

Partner Ülke Sri Lanka

   Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ve Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Gerze  Belediye Başkanı Osman BELOVACIKLI, Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan PEKER, Sinop Vali Yardımcısı Ekrem YAMAN  tarafından ziyaret edilen Sri Lanka standında heyeti, Sri Lanka Turizm Bakanı Faiser Mustafa ve Sri Lanka Türkiye Büyükelçisi Bharathi Wijerathne  karşıladı.
 Fuar kapsamında partner ülke olarak  standı bulunan  Sri Lanka heyetini ziyaret eden Sinop protokolünün karşılanması esnasında renkli anlar yaşandı. Sri Lankada  karşılama törenlerinde kullanılan ve dostluğun simgesi olan 'Beetle Leafe' adlı bir bitki yaprağı  Sinop Valisi Yavuz Selim KÖŞGER'e takdim edildi.Sinop Valisi Yavuz Selim KÖŞGER'de  ziyarette Sri Lanka Turizm Bakanı Faiser Mustafa'ya Sinop’a özgü el yapımı gemi maketini takdim etti. Daha sonra Sinop protokolüne  Sri Lanka ekibince   geleneksel dans gösterileri gerçekleştirildi.
 
Sinop protokolünün  ziyaretinin akabinde Sri Lanka heyeti tarafından Sinop standına iadei ziyaret yapıldı. Sri Lanka Turizm Bakanı Faiser Mustafa ve Sri Lanka Türkiye Büyükelçisi Bharathi Wijerathne'yi Sinop Valisi Yavuz Selim KÖŞGER karşıladı.
 
 Sri Lanka heyetine Sinop mantısı ve Sinop nokulu ikramı sonrası Gerze Halk Egitim Merkezi folkor ekibince Sinop yöresi oyunları sergilendi. Standı gezen Sri Lanka Turizm Bakanı Faiser Mustafa ve Sri Lanka Türkiye Büyükelçisi Bharathi Wijerathne'ye Sinop Valisi Yavuz Selim KÖŞGER tarafından Sinopspor atkısı hediye edildi.












Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2013, 12:44
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER