Pasaportunuzu artık Gerze’den alabilirsiniz.

Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde yeni bir hizmet daha hayata geçti.

Pasaportunuzu artık Gerze’den alabilirsiniz.

  Gerze İlçe Emniyet Müdürü Hasan Akça’dan alınan bilgiye göre Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Büro Amirliğinin açıldığını umuma mahsus pasaport işlemleri için Sinop'a gitmek zorunda kalan Gerzeliler umuma pasaportlarını Gerze'den alabileceklerini duyurdu. Hususi pasaport, Hizmet pasaportu ve Diplomatik pasaport işlemleri her zamanki gibi yine sadece Sinop İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Pasaport Şube Müdürlüğü tarafından verilecek dedi.

  Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Büro Amirliğinin faaliyete başlamasıyla ilçemiz halkı iş adamlarından Davut Çelik ilçede ilk pasaport müracaatı yapan vatandaş oldu.

Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğü ziyaretimizde Haber merkezi, Asayiş Büro Amirliği, Polis Merkezi İfade Alma odası ve daha birçok birimlerin Gerze iş adamları ve esnafın destekleriyle büro malzemelerinin yenilendiği öğrenildi.

  Umuma mahsus pasaport alacaklardan; 6 Aylık süre için 80,50 TL, 1 yıllık süre için 117,60 TL, 2 yıllık süre için 191,90 TL, 3 yıllık süre için 272,40 TL, 3 yıldan fazla süreli pasaport almak için 383,85 TL ücret alınıyor. Ayrıca bu ücretlere ek olarak 62,50 TL pasaport defter bedeli ödemeniz gerekiyor. Yapılacak işlemler ise şöyle,

İlk defa Pasaport başvurusu yapanlar,

1)  Nüfus cüzdanının aslı (TC Kimlik numaralı)

2)  Son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik 2 adet fotoğraf

3)  Varsa daha önceden alınmış pasaportlar

4)  Pasaport cüzdan bedelinin yatırıldığına dair dekont

Pasaportunun süresini uzatmak isteyenler ise,

1)  Pasaport Form Dilekçesi

2)  Nüfus cüzdanın aslı ve arkalı önlü fotokopisi

3)  3 adet yeni çekilmiş biyometrik fotoğraf

Pasaport işlemleri tamamlandıktan sonra vatandaşın beyan ettiği adrese 3 ila 7 gün içersinde posta yoluyla gönderileceği edinilen bilgiler arasında.
























Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2012, 17:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
Esnaf
Esnaf - 12 yıl Önce

emniyet teşkilatımız daha iyilerine layık.

banner381
SIRADAKİ HABER