Pusula Takipte

Sinop Pusulası Gazetesi 3 yıl önce gazeteye gelen Korucuk Kiraz Tepe sakinlerinin şikayetlerini takip ediyor.

Pusula Takipte

“SOYGUNA DEVAM!” Başlıklı Haberde:

Bundan 3 yıl önce 2014 yılının Ekim 2014 tarihinde gazetemize gelen Korucuk Kiraz Tepe sakinleri 268 ada 11 no’lu parselde Sinop ili Korucuk köyünde yapımı devam eden Korucuk köyü camisi ve ek olarak yapılmak istenen kuran kursu ilgili şikayetlerini beyan etmişlerdi.

Beyanlarında köy halkının caminin yanına yapılmak istenen kuran kursunun yapılmasına karşı çıktıklarını belirttikten sonra arsa sahibi olan Rasim Akarca, sadece camii yapılması için arsasını bağışlaması nedeniyle karşı çıkmasına rağmen dönemin Sinop il müftüsü iken FETÖ terör örgütünden tutuklu bulanan Mustafa Erkan ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunulmuştu. Ancak daha sonraki süreçte ne olduğuna ilişkin bir beyanata rastlanmamıştı. Fakat gazetemizin yapmış olduğu araştırmalarda konunun incelenmesi için Başsavcılık'tan Sinop Valiliği'ne soruşturma izin istenildiği bilgisine ulaşıldı. Ne var ki, valilik tarafından soruşturma izni verilmediğini de öğrendik. Bunun üzerine konu Bölge İdare Mahkemesi'ne taşınmış konuyla ilgili olarak bilirkişinin raporunda "ilgili belediyeden imar durumu belgesi ve yapı ruhsatı alındığına dair belge ve bilgiye rastlanılmamıştır" denilmiş, fakat şikayet konusu farklı olunca durum da farklı boyutlara ulaşıyor. 

Korucuk köyü sakinleri yeniden gazetemize gelerek bizlere "1-imar durumu olmadan inşaat ruhsatı almadan veya hiçbir belge olmadan ilimizde bu tür yapılar yapılıyor mu? 2- yapılıyorsa vatandaş o zaman neden belediye ile müze ile çevre ve şehircilik müdürlüğü ile uğraşsın ki? diye soruyor. Korucuk köyü sakinleri madalyonun diğer tarafından bakarak bu kuran kursu şayet evrakında bir tahrifat yapılmadı ise teklif mektubunda bakım onarım adı altında neden teklif veriliyor? Sorusunu soruyor?

KDV hariç 433.705.00 TL fiyat veren firmada ihalenin kalmasının da ayrı bir konu olduğunu dile getiren Korucuk Köyü sakinleri "Yani binanın durumunu araştıran bilirkişi raporuna istinaden imar durumu yok yapı ruhsatı yok hiçbir yazışma olmadan belediyeye veya ilgili kuruma soruyoruz; bu paralar nasıl ödendi? Bu işler nasıl buralara kadar gün yüzüne çıkmadan gelebildi? Bununla ilgili olarak eski müftü Mustafa Erkan'dan ifade alındı mı? Bu ödenen para neye istinaden ödendi? Firmaya Türkiye Diyanet Vakfı bu işin neresinde?" şeklindeki sorularının yetkililer tarafından verilecek cevapları bizler aynen yayınlayacağız. Bu paralar nereye ödendi? Yapılan işin keşfi yapıldı mı? Piyasa araştırılması yapıldı mı? Yapılmadı ise 3 teklif usulüne uygun mu yapıldı? Yapılan kuran kursu bu maliyete mi yapıldı? Soruları da, cevaba ihtiyaç duyan sorular olarak Korucuk köylüleri ve gazetemiz tarafından bekleniyor. Ayrıca camii inşaatı devam ederken kuran kursu binası damı camii ile beraber mi yapımına başladı?  Camii de mi bu paranın içende yapıldı? İhaleye çıktı mı?  Araştırılması ile ilgili olarak yetkilileri göreve davet ediyoruz.

Kaynak: Sinop Pusula

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2017, 12:56

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER