Razzaghi Gündoğdu’yu Unutmadı

İranlı Abbas Razzaghi, üç yıl aradan sonra Kadir Gündoğdu’yu tekrar ziyaret etti.

Razzaghi Gündoğdu’yu Unutmadı

  İran’da çorap fabrikasında çalışan Abbas Razzaghi ve arkadaşı Ramin Paknejat bisikletlileriyle üç yıl önce 887 günde tamamladıkları ve 28 ülke üzerinden 45.830 km yol katetdikleri barış turunda eski Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Gündoğdu’yu ziyaret etmişti.

Bu yıl da Tahran’dan yola çıkarak, Doğubeyazıt, Iğdır, Kars, Ardahan, Artvin, Hopa, Karadeniz Sahil yolundan Gerze, Sinop, Akçakoca, İstanbul üzerinden son durak olarak Edirne’ye giderek geri dönüşte de yine İstanbul, Bolu Ankara, Sivas, Erzincan, Erzurum, Ağrı, Doğubeyazıt, Tebriz güzergahını takip ederek Tahran’a varmayı planladıkları toplam 6 bin km yol kat edecekler.

Toplam 100 gün sürecek bu turda ilçemiz eski Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Gündoğdu’yu unutmayıp tekrar ziyaret ettiler.

Amaçlarının hem spor hem de barışın önemine dikkat çekmek olduğunu söyleyen Abbas Razzaghi, “İlk olarak 1998 yılında barış turu adı altında başlattığım bisiklet turunda bugün 10. sunu düzenlemekteyim. Bu turumda 10 metre uzunluğunda 35 cm. genişliğinde bezden yaptırdığım fermana, geçtiğimiz yerlerdeki tanıştığımız yöre halkına imza attırıyorum. Tur bittiğimde İran – Tahran’da ki evime asacağım.” diyerek turumuz esnasında bize yardımcı olan herkese teşekkür ederim dedi.










Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2014, 10:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
nuri kıvrak
nuri kıvrak - 10 yıl Önce

tertibim gündoğdu güzel arkadaşım benim uzun zaman önceden beri tanıdığım abbas arkadaşımızı ağırladığın için sana teşekkür ederim abbası şimdiye kadar yaptığı dünya avrupa turlarından 28 senedir tanırım bir sonraki durak hereke olacak kısmetse burdan gerze halkına yardımseverliklerine ve kadir arkadaşıma barışa katkılarından dolayı ayrıca tebriklerimi sunarım gerze sende senin insanında adam helal olsun .

banner381
SIRADAKİ HABER