Restorasyon Başladı.

”Tarihi Sinop Evlerinin Restorasyonunda Çalışacak Nitelikli İş Gücünün Yetiştirilmesi” projesi uygulamaya girdi.

Restorasyon Başladı.

Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nde gerçekleşen Ahşap Yapı Restorasyon Kursu 1 Mart 2016 tarihinde başladı. ”Tarihi Sinop Evlerinin Restorasyonunda Çalışacak Nitelikli İş Gücünün Yetiştirilmesi” projesinin eğitimleri Restoretör Mimar Hülya Civlez, Restorasyon Ustası Mehmet Özvin ve Mimar Serkan Kıvrak tarafından verilmeye devam ediyor. Proje ile ilgili olarak Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nazım Aksu’dan bilgi edindik.

Nazım Aksu, “ 1 Mart 2016 tarihinde başlayan projemiz 28 Şubat 2017’de sona erecek. Kursiyerlerimiz tüm öğrendiklerini uygulamak için öncelikle Boyabat evlerinden birisinin aslına uygun olarak maketini yaptı.Projede görevli olan öğretmenlerimiz teorik derslerin büyük bir bölümünü tamamlayarak uygulama için 26 Ekim 2016 Çarşamba günü harekete geçti.  Haftanın dört günü 09.00-17.00 saatleri arasında çalışacak olan kursiyerlerimizin bilgisayar, ingilizce ve 3D Max dersleri devam edecek.

Projemizde görev olan öğretmenlerimizin her biri birbirinden kıymetli. Projemizde danışman olarak Mimar Mehmet İsmet Aykın görev alıyor. Çarşı mahallesinde Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan çıkan onay ile aslına uygun olarak Kalafat ailesinin evinin restore edilme işlemine başlandı.  Gerze Halk Eğitimi Merkezi tarafından tüm malzemeler alındı. Bütün evin restorasyonu tepeden tırnağa kadar 37 kursiyerimizin çalışmalarıyla devam edecek. İlk aşamada evdeki pencerelerin sağlamlık derecesine bakılacak. Daha sonra bir kısmı bezeme denilen boyamalarda bir kısmı kagir betonarme denilen kısımlarda çalışacak. Restore alanında iş güvenliğinin sağlanması için tüm önlemler alındı. İş güvenliği uzmanımız çalışmalarımız boyunca bize eşlik edecek. “ şeklinde açıklamada bulundu.

Haber: Özge İnce




















































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2016, 15:31
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER