Sağlık Müdürlüğünden Tekzip

30 Aralık 2013 Pazartesi Yolsuzlukların Üstü mü Örtülüyor? başlıklı haberimize Sinop İli Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tekzip Yazısı gönderdi.

Sağlık Müdürlüğünden Tekzip


T.C
SAĞLIK BAKANLIĞI
TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU
SİNOP İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ
TEKZİP
Sayın Mustafa Yoğurtçu


  30 Aralık 2013 tarihli internet sitenizin; “ Sağlıkta Yolsuzlukların Üstü Mü Örtülüyor?” başlıklı haberdeki hususlara ilişkin, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

İlgili gazete haberinde bahsedilen Genel Sekreterliğimize bağlı Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde 2012 ve önceki yıllarda yapılan alımlarda, bir siyasi partinin merkez ilçe başkanının firmasının kayrıldığı, dönemin hastane müdür yardımcısına ceza aldığı halde cezasının uygulanmadığı ve diğer idarecilere cezalar verildiği iddiaları mevcuttur. Genel Sekreterliğimizce yaptırılan inceleme neticesinde bahsi geçen iddialarla ilgili aşağıdaki hususlar tespit edilmiştir.

20/03/2012 tarihinde Hüseyin Ulusoy imzalı bahsi geçen gazete haberindeki iddiaları da içeren bir dilekçe Sinop Valilik Makamına sunulduğu, konu hakkında 21/03/2012 tarih ve 498 sayılı görevlendirme oluru ile kurumumuz dışında bir yönetici araştırma yapmak üzere görevlendirilmiştir. 9 ay süren soruşturma, 33 çalışanın ifadesi alınarak 11/12/2012 tarihinde sonuçlandırılmıştır. İlgili soruşturma raporunun sonuç kanaat bölümünde bahsi geçen iddialara ilişkin belge ve bilgi tespit edilemediği, ileri sürülen iddialara muhatap olan kişiler hakkında idari, adli, mali açıdan herhangi bir suç tespit edilemediği anlaşılmış ce cezai işleme gerek görülmemiştir.

Sinop Valiliği İl İdare Kurulu Müdürlüğü’nün kararı ile soruşturma sırasında incelenen kişilerin 4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanuna göre ön inceleme yapılmasına gerek olmadığı; ancak kişilerin süreç içerisinde yıprandıkları anlaşıldığında, muhakkik ve Valilik görüşüne istinaden görev yerlerini değiştirilmesinin uygun olacağı bildirilmiş ve aynı ay içerisinde Genel Sekreterliğimiz tarafından görev yerleri değişikliği yapılmıştır.

İlgili haberde bahsi geçen personelimiz Ramazan Açıkgöz’ün 01/11/2012 tarihinde Müdür Yardımcılığı görevi sona ermiş olup, bahsi geçen tarihten bu yana bu görevi yürütmemektedir.

İlgili gazete haberinde Genel Sekreterliğimiz hizmet binasının kiralanması ve tadilat işlerinde usulsüzlük yapıldığı, firmalar tarafından yapılan işlerin muayene kabulünde eksik işlem yapıldığı iddiaları mevcuttur. Konu hakkında Genel Sekreterliğimizce yaptırılan inceleme neticesinde aşağıdaki tespitlere ulaşılmıştır.

Genel Sekreterlik Hizmet binasının kiralanmasından sonra yer sahibi ile yapılan sözleşmeye istinaden mevzuat hükümlerine uygun olarak kablolama işleri ( elektrik, telefon, internet ) Genel Sekreterliğimiz tarafından ihale edilmiş, en düşük fiyat esasına göre sonuçlandırılmış, teknik şartname hükümlerine uygun olarak muayene ve kabulü yapılmıştır.

Kiralama işi ile ilgili daha önceden medyaya yansıyan haberlerle ilgili Sinop Valiliğimizce inceleme yaptırılmıştır.

Bilindiği gibi Sinop İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği 2 Kasım 2012 tarihinde kurulmuştur. Amacı; aynı kaynakla daha etkin ve verimli sağlık hizmeti sunmak olarak özetlenebilir. Geçmiş bir yılda yapılan çalışmalar amaçlanan bu hedefe ulaşılmasında başarılı olunduğunun göstergesidir. Soruşturma süreci bir yıl önce tamamlanmış ve hiçbir personelin ceza almadığı ortaya konulmuşken, Sinop için hizmet eden kurumlarımızın bu şekilde yıpratılmasına hem sağlık çalışanlarımızı hem de vatandaşlarımızı üzmektedir.



Mustafa Necati ÇOLAK

Genel Sekreter

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2014, 12:39
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER