Sahte Çeklere Dikkat !

Köşe Yazarımız Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Cumhur Çetin sahte çekler konusunda uyardı.

Sahte Çeklere Dikkat !

Son dönemde, Türkiye’de yaşanan ekonomik ve siyasal belirsizlikler, döviz kurlarındaki aşırı yükselmeler tabiri caizse dolandırıcıların ekmeğine yağ sürüyor. Şirketler, içinde bulundukları ekonomik sıkıntı nedeniyle, stoklarında bulunan ürünlerini bir an önce nakde çevirerek borçlarını ödemek istiyorlar buda dolandırıcıların işini kolaylaştırıyor. Bu aralar en fazla kullanılan dolandırıcılık şekli “Sahte Çekler”.

Dolandırıcılar, herhangi bir şirkete ait olan çekleri bankacıların bile ayırt edemeyeceği şekilde birebir kopyalıyorlar. Daha sonra bu çekler karşılığında piyasadan yüklü miktarlarda mal alıyorlar. Malı satan firma, çekin vadesinde parasını tahsil etmek istediğinde acı gerçekle karşılaşıyor ve dolandırıldığını anlıyor. Sizlerde sahte çek mağduru olmak istemiyorsanız lütfen aşağıda yazdığımız tavsiyelerimizi dikkate alınız. 

Tavsiyelerimiz;

Önceden herhangi bir ticari alışverişte bulunmadığınız, tanımadığınız bilmediğiniz herhangi bir kişiye veya firmaya özellikle bu dönemde, çek karşılığı yüklü miktarda mal satışında bulunmayınız, oldu ki çek karşılığı yüklü miktarda mal sattınız bu durumda, malınızı teslim etmeden çek’in üzerindeki banka şubesi ile irtibata geçiniz, çek’i bankaya fakslayarak çek’in üzerindeki imzanın gerçekten çek sahibine ait olup olmadığını sorunuz, bankadan olumlu cevap gelmesi durumunda malınızı teslim ediniz.

 

Cumhur ÇETİN

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2015, 10:48

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER