Sarıkamış Bisikletçileri Sinop’ta

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve İstanbul Bisiklet İl Temsilciliği tarafından bu sene 6'ıncısı düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu kapsamında pedal çeviren bisikletçiler 24 Aralık Çarşamba günü Sinop’a ulaştı.

Sarıkamış Bisikletçileri Sinop’ta

  1915 yılında 90 bin askerimizin Sarıkamış'ta donarak şehit düşmelerinin 100. yılı anısına gerçekleştirilen bisiklet turu kapsamında 20 Aralık'ta İstanbul'dan yol çıkan bisikletçiler Sakarya, Bolu, Karabük, Kastamonu'yu geçtikten sonra Sinop'a ulaştılar.

Kastamonu'dan Sinop’a 195 kilometre pedal çevirdikten sonra ulaşan bisikletçileri Sinop Vali Yardımcısı Kaya ÇELİK, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Murat ÖZTÜRK, Okul Sporları Şube Müdürü Murat ALTUN ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çalışanları karşıladı.

İlimize gelen sporcular Sinop Valisi Yavuz Selim KÖŞGER tarafından makamında kabul edildi. Ziyarette bulunan Türkiye Bisiklet Federasyonu Temsilcisi Sadık KELEŞ, Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi, Kafile Başkanı Tuna AKYÜZ ve Sporculara, Sinop Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Haşim Murat ÖZTÜRK eşlik etti.

Tura katılan sporcular, Sakarya, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa, Artvin, Şavşat, Ardahan, Kars ve Sarıkamış'ı kapsayan güzergahı geçerek, 1879 kilometrelik etabı tamamlayacak.

Geceyi Sinop 'ta geçiren bisikletçiler 25 Aralık Perşembe günü saat 10.00'da ise Valilik Önü Hükümet Meydanı'nda yapılan uğurlama töreninden sonra aldıkları toprakla Samsun'a hareket edecekler. Bisikletçiler daha sonra Giresun, Trabzon, Rize, Hopa, Artvin, Şavşat ve Ardahan güzergahını üzerinden Kars'a Sarıkamış Şehitliği'ne ulaşacaklar.

Toplam bin 879 kilometre pedal çevirecek olan bisikletçiler 3 Ocak 2015 tarihinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı ‘Buz Askerler Heykeli’ töreninde kendisine Bisiklet Milli Takım forması takdim edecekler. 4 Ocak 2015 tarihinde Sarıkamış’ta Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından düzenlenecek olan Gençlik Şühedanın İzinde törenine katılacak olan bisikletçiler geçilen illerden alınan vatan toprağını Sarıkamış Müzesine gönderilmek üzere Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a teslim edecekler.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2014, 14:14

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER