Şehitler İçin Kur’an-ı Kerim Okuttu.

Bafra Sinoplular Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Şehitler için dernek binasında Kur’an-ı Kerim okuttu.

 Şehitler İçin Kur’an-ı Kerim Okuttu.

   Etkinliğe Bafra Belediyesi Başkan Zihni Şahin, Sinoplular Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sadettin Kutlu, Türk Diyanet Vakıf-Sen Bafra ilçe Başkanı Asım Kalyoncu ve dernek üyeleri katıldı. 

       Sinoplular Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sadettin Kutlu, “Bayrak inmesin, ezan susmasın diye bu vatanı vatan yapmak için toprağa düşmüş aziz şehitlerimizin hatırasına,  Kur’an-ı Kerim okutmayı düşündük. Bu vatanı ve bu toprakları bizlere emanet bırakan şehitlerimizi ve gazilerimizi unutmadık. Vatanı, milleti ve dini için şehit olan çocuklarımız bizim çocuklarımızdır. Çanakkale’de kim şehit olmuşsa, onların torunları güneydoğuda şehit oluyor. Bu dünya gelip geçicidir. Kim ne düşünürse düşünsün. Bu vatan Allah için, millet için, bayrak için, vatan için bu topraklarda şehit düşenlere Allah’ın karşılığını vereceğini Kur’an-ı Kerim bildiriyor” dedi.  

    Kutlu, “Türk milleti Anadolu topraklarını vatan yapmak için çok acı çekmiş ve ağır bedeller ödemiştir. Bu toprakların her karışını kanıyla sulayarak kutsal hale getirmiştir. Atalarımız, bu coğrafya’ya yerleştikten sonra geçen bin yıllık sürede, tam 130 milyon şehit vermiştir. Başka hiçbir ulus bu ağır yükün altından kalkamaz. Bu nedenle de, bu coğrafya’da, hüküm sürmüş olan birçok millet ölmüş, yok olmuştur. Biz Türkler, kahramanlığımız ve cesaretimiz sayesinde, bir de vatanın bekası için her şeyini feda eden aziz şehitlerimizin şahadetleriyle, bu topraklarda bin yıldır yaşadık, sonsuza kadarda yaşayacağız. Allah şehitlerimizi nur içinde yatırsın” diye konuştu.   

Programın sonunda katılımcılara, dernek yönetimi tarafından ikram yapıldı.    









Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2013, 11:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ
ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ - 11 yıl Önce

bafra sinoplular derneğine şehitlerimizi yad ettiklri çin şükranalrimizi sunuyoruz.

banner381
SIRADAKİ HABER