Şehitlerimizi Gururla Andık, Gazilerimizi Unutmadık

18 Mart Çanakkale Zaferi etkinlikleri Gerze Kültür ve Sanat Merkezinde devam etti.

Şehitlerimizi Gururla Andık, Gazilerimizi Unutmadık
HABERİN GALERİSİ
Çanakkale Etkinlikleri

Çanakkale Etkinlikleri

 18 Mart Çanakkale Zaferinin 101. Yıl dönümü ile ilgili ikinci tören saat:10.30’da Gerze Kültür ve Sanat Merkezinde son derece zengin bir program içeriği ile gerçekleştirildi. Buradaki tören protokol ve katılımcıların yerleri almaları ile birlikte, Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program,  saat:10.30’da Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Okul müdürü Murat Balcıoğlu’nun açılışı konuşmasından sonra, “Çanakkale Ruhunu Yaşatmak” temalı sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi. Çanakkale Şehitleri şiirinin üç öğrenci tarafından seslendirilmesinin ardından, okulun tarih öğretmeni Kerim Öncü tarafından Çanakkale’den Günümüze Yansıyanlar konulu konuşma yapıldı. Okul öğrencilerinde baran Özcan’ın performansının ardından, yüz yıldan beri dillerden düşmeyen Çanakkale Türküleri dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Çanakkale’den Bir Havadis Var isimli tiyatro eserinin başarılı bir şekilde sergilenmesinin ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce günün anlamı ile ilgili olarak düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Kaymakam Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan ve Belediye Başkanı Osman Belovacıklı tarafından sunuldu.

Kültür ve Sanat Merkezindeki Anma programı protokolün programı hazırlayan okul öğrenci ve öğretmenler ile toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bu anlamlı günde Gerze Kaymakamlığı şehit yakını ve gazilerimizi her zaman olduğu gibi yine unutmadı. Şehit yakınları, gazilere bu yıl ki geleneksel yemek Gerze Otelinde verildi. Son derece samimi ve sıcak bir ortamda geçen yemeğin bitiminde ilçe Müftüsü Ali Işık’ın yaptırdığı yemek duasının ardından yaptığı konuşmada Kaymakam Bülent Bayraktar, şehitlere ve gazilere şükran duygularını iletmekle birlikte, ülkenin içinden geçmekte olduğu sürece dikkat çekerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Fotoğraflar İçin Tıklayın

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2016, 14:04

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER