Seradan Gelen Bereket

Yaykıl Köyü Dereyeri Mevkiinde ikamet etmekte olan Çotuk çiftini ziyaret ederek yaklaşık 20 seneyi geçen seracılık serüvenini kendilerinden dinledik.

Seradan Gelen Bereket

 Çotuk çifti, 34 senelik evli. 3 çocuk sahibi olan çift ömürlerinin neredeyse tamamını seracılık ile uğraşarak geçirmişler. Kendi seralarında domates, sivri biber, dolmalık biber, salatalık, patlıcan, kabak ve fasulye gibi sebzeler yetiştiriyorlar. Sebzeciliğin dışında ise seranın arda kalan kısmında 14 tane kaz, 5 tane ördek, 2 tane hindi ve 1 tane köpek besliyorlar.

Bilge Çotuk, “ Eşim ile birlikte sabah 06.00’da uyanarak evimize yakın mesafede bulunan seramıza geliyoruz. Günlük olarak sebzelerin yapraklarının ve dibinin temizliğini gerçekleştirdikten sonra haftada en az iki kez sulama işlemini yapıyoruz. Günümüzün yaklaşık 14 saati burada geçiyor.

Haftalık olarak 15-20 kasa ürün elde ediyoruz. Perşembe ve Pazar günleri ürünlerimizi toplayarak satışı için ilçemize kurulan pazar yerine getiriyoruz. Ayrıca Gerze’de bulunan bazı işyerlerine de günlük taze sebze gönderiyoruz. Müşterilerimiz ihtiyaç duyduğu ürünleri günlük olarak gelip seramızdan alabiliyorlar. Yıllardır severek bu işi yapıyoruz. Yakın çevremiz ve çocuklarımız da vakit buldukça bize destek oluyorlar. Aileler çocuklarını okutup bir meslek sahibi yapsınlar. Özellikle kız çocukları okuyup kendilerini kurtarsınlar. “ şeklinde konuştu.

Haber: Özge İnce





































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2016, 11:46
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER