Sevenleri Tarafından Anıldı

22 yıl önce evinin önünde bulunan arabasına konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden araştırmacı gazeteciliğin öncü ismi Uğur Mumcu, Gerze’de kendi adının verildiği meydanda anıldı.

Sevenleri Tarafından Anıldı

  24 Ocak 2014 Cumartesi günü saat 12 00 da Gerze Uğur Mumcu Meydanında yapılan törene TBMM Grup Başkanvekili ve CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, CHP Sinop İl Başkanı Kadir Yavuz, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, CHP Gerze İlçe Başkanı İlknur Kara, Av. Kadir Olgunsoy, Gerze ADD Başkanı Mevlüt Gümüş ve ilçe sevenleri katıldı.

  Anma töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Tören Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mevlut Gümüş’ün konuşması ile devam etti. Gümüş konuşmasında,” Ocak ayı ülkemiz için, aydınlanma ve daha çok demokrasi yolunda yitirdiklerimizle biz geride kalan ve mücadeleye devam edenler için karanlık, kasvetli ve acılarla dolu bir ay. Onat Kutlar, Metin Göktepe, Hrant Dink, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy hep Ocak ayında yitirdiklerimiz.

Faili meçhul cinayetler konusunda kötü bir üne sahip ülkemizde 22 yıldır aydınlatılmamış Uğur Mumcu cinayetine karşılık onun anısı karşısında boynumuz eğik, ama değerlerini korumak ve yaşatmak adına başımız dimdik olmalı, hiç yorulmamalıyız, asla dönmemeliyiz aydınlığın yolundan.

Uğur Mumcu onurla, dimdik, ödünsüzce sürdürdüğü yaşamı boyunca, kalemini kimsenin önünde eğmedi. Bugün gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun evinin önünde kurulmuş haince tuzakla aramızdan ayrılışının ve bu cinayetin aydınlanamayışının 22.yıl dönümü. Aydınlarımızı rahmet, minnet ve özlemle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyorum.” dedi.

Konuşmanın ardından törene katılanlar tarafından karanfil ve yazarın en son çalışmakta olduğu Cumhuriyet Gazetesi anıtın önüne bırakıldı.
















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2015, 11:37

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
erdal
erdal - 9 yıl Önce

dinimizde ahirete gitmiş bir insanın nasıl anılacağı malum iken yapmış olduğunuz bu ritüeller size fayda sağlamadığı gibi ölmüş olanada fayda sağlamaz.

banner381
SIRADAKİ HABER