“SEYDİ ALİ REİS” ARTIK DENİZDE

Ulusal ve uluslararası sularda seyir yapabilecek özellikte ve Türk Loydunun son kural ve yönetmeliklerinde belirtilen “Balıkçı Gemisi Klası”na uygun olarak inşa edilen Sinop Üniversitesi Araştırma Gemisi “Seydi Ali Reis”, Su Ürünleri Fakültesinin araştırma çalışmalarında kullanılmak üzere geniş katılımlı bir törenle suya indirildi.

“SEYDİ ALİ REİS” ARTIK DENİZDE

  Yapımı Türkeli’de gerçekleştirilen “Seydi Ali Reis” için düzenlenen törende açılış konuşmalarını gerçekleştiren Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep BİRCAN, bilimsel araştırma ve inceleme gemisi olarak ulusal ve uluslararası sularda çalışacak olan geminin Üniversitemizin bilimsel çalışmalarına katkı sağlayacağını ifade ederken geminin yapım aşamalarında emeği geçenlere de teşekkür etti.

Bütün aşamalarından itibaren bir araştırma gemisi olarak tasarlanan ve başından sonuna Türkiye’de yapılan araştırma gemisinin suya indiriliş töreninde, Sayın Rektörümüzün yanı sıra Sayın Milletvekilimiz Mehmet ERSOY ve Sayın Valimiz Dr. Ahmet CENGİZ de yaptıkları konuşmalarla konuklarla düşüncelerini paylaştılar. Törende, Gerze Meslek Yüksekokulu Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı öğrencileri de hazır bulundular. 

Konuşmaların ardından, emeği geçenlere teşekkür plaketleri takdim edilirken sonrasında, Araştırma Gemimiz “Seydi Ali Reis” suya indirildi. Gemiyi gezen konuklara, “Seydi Ali Reis” ile kısa bir tur attırıldı.

İl protokolü ile idari ve akademik kadro tamamına yakınının katılım gösterdiği törenin sonunda konuklara ikramda bulunuldu. 















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2012, 09:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet AKIN
Mehmet AKIN - 12 yıl Önce

gemiyi inşa eden nail erdoğan'ı kutluyorum.nedense ondan hiç bahsedilmemiş.

banner381
SIRADAKİ HABER