Seyit Ali Reis Eylül’de Yüzecek.

Yapımına başlanan ve bilimsel araştırma ve inceleme gemisi olarak ulusal ve uluslararası sularda çalışacak olan araştırma gemisi Eylül ayında tamamlanarak hizmete girecek.

Seyit Ali Reis Eylül’de Yüzecek.

  Ulusal ve uluslararası sularda seyir yapabilecek özellikte ve Türk Loydunun son kural ve yönetmeliklerinde belirtilen “Balıkçı Gemisi Klası”na uygun olarak inşa edilen Sinop Üniversitesi Araştırma Gemisi, 2012 yılının Eylül ayına kadar tamamlanacak ve Su Ürünleri Fakültesinin araştırma çalışmalarında kullanılacak.

  Türkeli’de yapımı sürmekte olan araştırma gemisini yerinde gören ve incelemelerde bulunan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Recep BİRCAN yaptığı açıklamada, araştırma gemisinin Eylül ayında tamamlanarak üniversitemize teslim edileceğini belirtti. Araştırma gemisinin Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi hizmetinde kullanılacağını ifade eden BİRCAN: "Bilimsel araştırma ve inceleme gemisi olarak ulusal ve uluslararası sularda çalışacak olan gemimiz bilimsel çalışmalarımıza katkı sağlayacak." dedi.

  Teknik gezide Sayın Rektörümüze, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ünal ÖZ, Yrd. Doç. Dr. Yakup ERDEM, Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Adem Yavuz AVŞAR, Şube Başkanı Kayhan KOYUNCU ve Tekniker Özgür ÜRKMEZ eşlik etti.

   Bütün aşamalarından itibaren bir araştırma gemisi olarak tasarlanan ve başından sonuna Türkiye’de yapılan araştırma gemisinin alt yapı çelik imalatı ile makine ve ekipmanlarla ilgili çalışmaları tamamlanırken üst yapı imalatı devam ediyor.







Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2012, 17:54
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER