Sezon Asıl Şimdi Başladı..!

Hamsicilik Sinop adasının her iki yanında aralıksız sürdürülüyor.

Sezon Asıl Şimdi Başladı..!

  Sezon başında az görülmesi nedeniyle balıkçıları tedirgin eden “Karadeniz Altını hamsi bir geldi, pir geldi.

Sinop adasının çevresi Gerze çevresi hamsi avı yapan büyük balıkçı tekneleri ile adeta dolup taşmış durumda, bölgede ağ atacak yer kalmadı dersek abartmış sayılmayız.

Balıkçılarımız tarafından geçen yıl ki bereketli sezonun tekrarı olarak değerlendirilen hamsi bolluğu, tutanın da satanın da yüzünü güldüreceğe benziyor.

Onlarca tekne bölgede hamsi avını sürdürürken, iskeleler ve balıkçı barınaklarında onlarca hamsi kamyonu da tutulan hamsiyi süratle çeşitli illere nakletmek için hazır beklemekteler.

İnşallah devamı gelir derken, balıkçılarımıza bolluk ve bereket dolu bir hamsi sezonu diliyoruz.






























Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2012, 19:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
Balıksever
Balıksever - 11 yıl Önce

hamside avlama boyu 9 cm.oysa kasalara baktığımızda 5-6 cm boylarında olduğunu görüyoruz.balıkçımızda zaten bilinç yok ama bilinçli olması gereken kontrol mekanizmalarında da bir ihmal!! olduğu kesin.eğer bu ihmal bilinçli ise o zaman durum çok daha vahim.hamsi ancak 8 cm boya eriştiğinde ergenliğe ulaşıp üreyebiliyor.bunu bütün balıkçıların bilmesi gerekiyor, eğitime alınması gerekiyor.aptallar oturduğu dalı kesiyor ama herkes her yerde olduğu gibi günü kurtarma peşinde.vah benim memleketim vah...

istanbuldan erbay
istanbuldan erbay - 11 yıl Önce

inan insanından çok taze balını özlüyorum sinpumun

banner381
SIRADAKİ HABER