Sılaya Dönüşler Başladı

Gurbetçiler Ramazan Bayramı kutlaması için akın akın memleketlerine dönüyorlar.

Sılaya Dönüşler Başladı

Son birkaç gününü yaşadığımız Ramazan Bayramı bilindiği üzere 17.18.19 Temmuz 2015 tarihlerinde kutlanacak. Arefe günü olan 16 Temmuz 2015 gününün kamu çalışanlarının idari izinli sayılarak tam gün tatil edilmesi ile Ramazan Bayramında tatil 4 güne çıkmış oldu.

En büyük özelliği hasretleri kavuşturan günler olarak bilinen bayramlarda, yaşamlarını gurbette sürdürmek durumunda olanlar yılda 2 kez de olsa memleketlerine dönerek, bayramı eş dost ve akrabaları ile birlikte kutlamanın sevincini yaşarlar. Bu dönüşü bazıları özel araçları ile gerçekleştirirken, bazıları da bu kavuşma için toplu taşıma araçlarını tercih ederler.

Gerze Gündem Haber olarak sizler için şehirlerarası yolcu otobüslerinin geliş saatinde ilçemizdeki otobüs terminaline gittik ve izlenimlerimizi sizlerle paylaşıyoruz.

Öncelikle şunu belirtelim İstanbul-Gerze, Gerze-İstanbul arası çalışan toplu taşıma araçlarında, ne Gerze’den İstanbul’a, ne de İstanbul’dan Gerze’ye bilet bulmak mümkün değil. Karşılıklı seferler tam bir dolulukla oranı ile gerçekleşiyor.

Sizlerle paylaşmak istediğimiz en önemli ayrıntı ise, otobüsten inip memleketlerine adım atan hemşerilerimizin yüzlerinden okunan mutluluğu oldu. 12 saatlik uzun bir otobüs yolculuğu dahi onların sevdiklerine ve memleketlerine kavuşma sevinç ve heyecanını gölgeleyememiş.

Ramazan Bayramı ve tatil dolayısıyla ilçemize gelen tüm konuklarımızın ve hemşerilerimizin mübarek ramazan bayramlarını şimdiden kutluyor, hayırlı bayramlar ve iyi tatiller diliyoruz.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2015, 10:40

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER