Sinop Büyüyor!

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Sinop Yatırım Destek Ofisi yetkilileri tarafından, "Sinop Ekonomisinin 2014 Ara Değerlendirilmesi" toplantısı yapıldı.

Sinop Büyüyor!

  KUZKA Sinop Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Berkol Alevli, Sinop İl Genel Meclisinde düzenlenen toplantıda, Sinop'ta ihracat performansında özellikle son iki yılın ilk 6 aylık dönemlerinde büyümeler görüldüğünü söyledi.

2013 yılı sonunda elde edilen yaklaşık 37 milyon dolar ihracat ile Sinop tarihinin en yüksek ihracat rakamının kaydedildiğini vurgulayan Alevli, 2014 yılında ise bu rakama ulaşılması veya daha da üzerine çıkılmasının beklendiğini aktardı.

Alevli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sinop'ta 2010 yılı öncesinde de ihracat lideri sektörü olan yaş meyve yerine son 2 yılda farklı sektörlerin lider olması dikkati çekiyor. Özellikle Dikmen ilçesinde faaliyet gösteren su ürünleri işleme tesislerinin 2013 yılındaki performansı ve son 2 yılda ilde artan tekstil firmalarının yoğun faaliyetleri bu değişimin önemli sebeplerinden biri. Hemen hemen her ilde olduğu üzere Sinop ilinin de en büyük ithalat partneri Çin Halk Cumhuriyeti'dir. Genellikle makine ve aksamları alanında ithalat gerçekleştiren Sinoplu üreticiler bu konuda Çin'i tercih etmektedir."

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2014, 16:53
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER