Sinop İki Mahallesini Kaybetti

Sinop’un Dikmen ilçesine bağlı Karaağaç Köyünün Kösedağ ve Çobanoğlu mahalleleri, Samsun’un Yakakent ilçesi Gündüzlü Köyüne bağlandı.

Sinop İki Mahallesini Kaybetti

   Samsun İl Genel Meclisi Mart ayı ikinci birleşim toplantısı, Mustafa Karakurt'un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak Sinop'un Dikmen ilçesi merkez Karaağaç Köyü Kösedağ ve Çobanoğlu mahallelerinin, Samsun İl İdare Kurulu'nda alınan kararla bu ilin Yakakent ilçesi Gündüzlü köyüne bağlanmasını öngören teklif değerlendirildi.

  Teklif hakkında bilgi veren AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Kaşif Aksoy, "Söz konusu mahallelerin Samsun'un Yakakent ilçesine bağlanması yönünde yapılan halk oylamasında 38 seçmenden 31'inin 'evet' oyu verdiği, ekonomik, sosyal ve ulaşım anlamında köylülerin sıkıntı çektiği belirtilmiştir. Samsun İl İdare Kurulu kararı doğrultusunda Sinop ili Dikmen ilçesi merkeze bağlı Karaağaç köyü Kösedağ ve Çobanoğlu mahallelerinin ana köyden ayrılarak, ilimiz Yakakent ilçesi Gündüzlü köyüne bağlanması coğrafi konum, iktisadi şartlar ve kamu hizmetlerinin gerekleri bakımdan uygun görülmüştür." dedi. İl Genel Meclisi'nde oylamaya sunulan teklif oy birliği ile kabul edildi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2013, 14:18
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER