Sinop İl Emniyet Müdürlüğü’nden Uyarı.

Bayram için gerekli tedbirler alındı.

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü’nden Uyarı.

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü güvenlik tedbirlerini elden bırakmadı.

Vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir ortamda Bayram tatillerini geçirmelerini sağlamak için İl Emniyet Müdürlüğümüzce gerekli güvenlik tedbirleri planlanarak hayata geçirilmektedir.

Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin, can ve mal emniyetinin sağlanması, trafikte seyahatlerini sorunsuz bir şekilde sürdürebilmeleri için çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir.

Gerek şehir içi ve gerekse bölge trafik ekiplerimiz tarafından kontrol ve denetimler sürdürülmekte olup;

Vatandaşlarımızın da seyahatleri boyunca, yorgun ve uykusuz olarak yolculuğa çıkmamaları, araçlarında trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek bozuk ve standart dışı donanım kullanmamaları, emniyet kemeri ve çocuk bağlama sistemleri (koltukları) konusunda duyarlı olmaları, görevlilerimizin ikazlarına ve trafik işaretlerine uymaları, cep telefonu kullanımına dikkat etmeleri, hatalı sollama yapmamaları ve hız limitlerine uymaları büyük önem arz etmektedir.

Yapılan denetim ve kontrollerde trafik kurallarına uymayan sürücülere ilgili mevzuat doğrultusunda gerekli yasal işlemler tatbik edilecektir.

İlimizde Bayram öncesi ve bayram süresince vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri, pazar yerleri, Havalimanı, otogar, parklar ve ana arterlerde, ATM cihazları ve tatil amacıyla kapalı olan işyerleri çevresinde meydana gelebilecek muhtemel hırsızlık, kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı gerekli tedbirler alınmaktadır.

Ayrıca vatandaşlarımızın telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları, sağlık veya hayat sigortanızın yenilenmesi için para yatırmasını isteyenlere itibar etmemeleri, telefona gelen SMS metinlerinde aranılması istenilen numaraları aramamaları, kimlik ve kredi kartı bilgilerini kesinlikle paylaşmamaları, kendisini polis, savcı, asker olarak tanıtıp, adınız darbeye karıştı, darbeciler listesinde diyerek para veya altın isteyenlere karşı kesinlikle itibar etmemeleri, bankaya para yatırılması veya bir yere para, altın bırakmasını isteyenlere asla inanmamaları, telefon görüşmeleri esnasında arka plandan gelen telsiz seslerine ve korku, panik yaratma amaçlı senaryolara kesinlikle itibar etmemeleri gerekmektedir.

Vatandaşlarımızın trafik kurallarına azami derecede özen göstermeleri, muhtemel hırsızlık, kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık, sahte para olaylarına karşı son derece dikkatli olmaları ve şüpheli durumla karşılaşmaları durumunda vakit kaybetmeksizin ücretsiz olan 155 Polis İmdat hattını aramaları gerekmektedir.

Emniyet Müdürlüğü olarak tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramlarını kutlar, sağlık, huzur ve güven içerisinde bayramlarını geçirmeleri temenni ederiz

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER