Sinop Kışa Hazır

Sinop İl Özel İdaresi, kış mevsiminde Sinop ve ilçelere bağlı köy ve mezralarda yaşayan vatandaşların ulaşımda sorun yaşamaması için gerekli tedbirleri aldı.

Yaz sezonunda köylerdeki yol ve altyapı çalışmalarını başarıyla sürdüren İl Özel İdaresi, kış aylarında da köylerde olası kar yağışından kaynaklı ulaşım sorunu yaşanılmaması için gerekli hazırlıklarını tamamladı.

Köy ve mezralarda yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için 42 iş makinesi ve 84 personelle tüm şantiyelerinde önlemlerini üst seviyeye çıkaran İl Özel İdare, kış boyunca il ve ilçelerdeki tüm köy yollarının açık kalması için çalışacak.

GENEL SEKRETER ÇINKIL HAZIRLIK ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ
Kış mevsimine yönelik hazırlıkların tamamlandığı Merkez Kabalı Şantiyesini ziyaret eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, karla mücadele noktasında yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi aldı, şantiyede görevli personele kolaylıklar diledi.

“ARAÇLARIN BAKIM VE ONARIMLARI TAMAM”
Kış tedbirleri kapsamında tüm araçlarının bakım ve onarımlarını tamamlayarak kışa hazır hale getirildiğini aktaran Genel Sekreter Çınkıl, tüm ilçe şantiyelerinde gerekli çalışmaların tamamlandığını aktardı.
Genel Sekreter Çınkıl açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “7 kar bıçaklı kamyon, 20 greyder, 14 beko loder ve 1 kepçemiz kış sezonuna hazır. Gerekli bakım ve onarım çalışmalarını yaptık. Tedbirlerimizi alarak her şartta ve koşulda hizmetlerimizi kış aylarında da aksatmadan yürüteceğiz. Kış aylarında yolu kapanan köylerden alınan tüm mesajlar, kriz merkezinde anında değerlendirilecek ve ekipler kapalı köy yoluna müdahale edecekler. İl ve ilçelerimize bağlı köylerimizdeki tüm yolların kar nedeniyle kapanmaması için gayret edeceğiz. Yollarda biz varız, 7/24 nöbete hazırız” dedi.

Genel Sekreter Yahya Çınkıl’a ziyaretinde Yol Şube ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Gökhan Gök ve Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürü Ceyhan Turhan eşlik etti.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2021, 13:43

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER