Sinop Üniversitesi Karadeniz’de Birinci

Sinop Üniversitesi yürüttüğü çalışmalar ile bölgesine ve ülkesine değer katmaya devam ediyor.

Sinop Üniversitesi Karadeniz’de Birinci

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne bağlı URAP Araştırma Laboratuvarı tarafından Türkiye’deki Üniversitelerin 2017 yılı Başarı Sıralama sonuçları açıklandı. Sıralama sonuçlarına göre her geçen yıl başarısını arttıran ve üst sıralara tırmanan Sinop Üniversitesi, bu yıl da başarı grafiğini yükseltmeye devam etti.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayınlanan veriler dikkate alınarak hazırlanan listede, Sinop Üniversitesi bilimsel çalışmaları ile göz doldurarak birçok kategoride bölgesinin birincisi oldu.

Atıf Puanına Göre Bölgesinin Birincisi Oldu

Önceki yıllara oranla başarı ivmesini üst sıralara çeviren Üniversite, Akademisyenlerin yayınlarına yapılan atıf puanına göre 2000 yılından sonra kurulan Üniversiteler arasında, 2015 yılında 8. sırada, 2016 yılında ise 6. sırada yer aldı. 2017 yılında aldığı 125,63 puan ile 2000 yılından sonra kurulan Üniversiteler arasında Bölgesinde 1. oldu. Üniversite Türkiye çapında ise 2000 yılından sonra kurulan 77 Üniversite arasından atıf puanına göre 2. sıraya yükseldi.

Makale Puanı İle Bölgesinin En İyisi

Makale sayısından elde ettiği puan ile akranları arasında bölgesinin en iyisi olma yolunda ilerleyen Sinop Üniversitesi, URAP verilerine göre; Akademisyenlerin yayımladığı makale sayısına göre 2000 yılından sonra kurulan Üniversiteler arasında; 2015 yılında 12. sırada, 2016 yılında ise 9. Sıraya yükseldi. 2017 yılında makale sayısından aldığı 110,56 puan ile 2000 yılından sonra kurulan Üniversiteler arasında ise Karadeniz bölgesinde 1. oldu. Üniversite, 2000 yılından sonra kurulan 77 Üniversite arasında da makale puanına göre 5. sıraya yükselerek önemli bir başarı elde etti.

Üniversitemiz Hedeflerine Emin Adımlarla Yürüyor

2016-2019 Eylem Planını bir bir hayata geçirerek Üniversitenin hedeflerine emin adımlarla yürüdüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Nitelikli, özgün ve bilimsel yayın yaparak bu başarıyı bizlere kazandıran bütün akademisyenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER