Sinop Valisi, Gerze’yi ziyaret etti.

Ocak ayında Sinop’ta göreve başlayan Vali Ahmet Cengiz, 2 ay aradan sonra Gerze ziyaretini gerçekleştirdi.

Sinop Valisi, Gerze’yi ziyaret etti.
Ara kararname ile Pursaklar Kaymakamlığından Sinop İline vali olarak atanan ve Ocak ayının 5’inde göreve başlayan Dr. Ahmet Cengiz, tanışma ziyaretleri kapsamında bugün Gerze’ye geldi.
Sinop İl Alay Komutanı Albay M. Erhan Arıkan, Sinop İl Emniyet Müdürü Serdar Meriç ve Sinop Sanayi ve Ticaret Müdürü Hayati Yaşar ile birlikte ziyareti gerçekleştiren Vali’yi, İlçe Kaymakamı Metin Kubilay, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, İl genel meclisi üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve bazı vatandaşlar Gerze girişinde karşıladı.
Oradan bütün kurum amirlerinin karşılamada hazır bulunduğu hükümet konağına geçildi. Gerze Kaymakamlığında verilen bilgilendirmenin ardından da Gerze Halk Eğitim Merkezi’ne gidildi.
Vali Cengiz, Halk eğitim merkezi Toplantı salonunu tamamen dolduran vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Yaptığı konuşmaya 8 Mart dünya kadınlar gününü kutlayarak başlayan Sinop Valisi, kadına karşı yapılan şiddeti kınadığı konuşmasına şöyle devam etti:
“Uzun süredir Gerze’yi ziyaret etmek istememe rağmen 2 ay sonra ancak fırsat bulabildik. Şahsıma yapılan sıcak karşılamadan son derece mutlu oldum. Daha önce 1995 yılında geldiğim Gerze’de gördüğüm enerji ve sinerji beni son derece mutlu etti. Bu toplantıya gelmeden önce Kaymakam Bey’in verdiği bilgilendirmede çok başarılı çalışmalar ve güzel projeler olduğunu gördüm. Kaymakam Bey’i ve ekibini bu konuda kutluyorum.
Ben ekip çalışmasına çok önem veriyorum. Atalarımızın ‘bir elin nesi var, iki elin sesi var’ sözünde de söylediği gibi başarıya ekip ruhuyla ulaşılır. Bir teknede kürekler farklı yönlerde çekilirse istenilen istikamete ulaşılamaz. Gerze’de bu ekibin olması bizi mutlu etti.
Geldiğim günden bu yana en büyük çabam, kamu hizmetlerinin vatandaşa ulaşması ve vatandaşın memnuniyetinin artması olmuştur. Eğitim, sosyal haklar ve halkımızın güvenliğinden oluşan Devletimizin şemsiyesi altına bütün vatandaşlarımız ayrım gözetmeksizin girecektir.
Gerzeli ve Sinoplu vatandaşlarımızın, sevgi, saygı, güler yüz ve hoşgörünün olduğu, kimsenin horlanmadığı, hayat standardının yüksek olduğu ve memnuniyet oranının arttığı bir ortamda yaşamasını istiyoruz.
Burada kurum amirlerimden vatandaşa hem kapılarını hem de yüreklerini açmasını istiyorum.
Samsun yol inşaatı, şirket yetkililerinden aldığım bilgiye göre 2012 yılında tamamlanıyormuş. Yolların standardının artmasıyla Gerze, Sinop ve diğer ilçelerimiz ciddi bir dönüşümle kabuk değiştirecek. Kültür seviyesinin yüksek olmasıyla da başta turizm olmak üzere her konuda kalkınması hızlı olacak.
Çocuklarımıza, yaşanabilir, huzurlu, birlik ve beraberliğin olduğu bir Sinop ve Gerze bırakalım."
Yapılan konuşmadan sonra Gerze’de gelir vergisinde ilk ona girenlere ve kurumlar vergisinde ilk üçe girenlere plaket verildi. Seçilen 6 işletmeye de Örnek gıda işyeri belgesinin verilmesinin ardından törene son verildi.
Vali Ahmet Cengiz ve beraberindeki heyet, emniyet müdürlüğü ve jandarma komutanlığını ziyaret ettikten sonra Gerze Meslek yüksek okulunu ziyaret etti.
En son onurlu bir davranış olarak basının alınmadığı ihtiyaç sahibi aile ziyareti yapıldı.
Memnuniyetlerini tekrar dile getiren Vali, vedalaşarak İlçeden ayrıldı.

Büyütmek için fotografların üzerine tıklayın.

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
cotuk
cotuk - 13 yıl Önce

sayın valim ilcelermizi ziyareyiniz mükemel neolur halkın icine girin onları bir dinleyin bu sinopu o zaman cözersiniz saygılar çotuk.

akbaş
akbaş - 13 yıl Önce

Sayın Muhabir 8 Mart 2011 Tarihinde İlçemizi Ziyaret eden Syın Valimizin karşılama töreninde karşılaynların adları ve temsil ettikleri makamlar yazıldığı halde Belediye Başkanı Osman Belovacıklı da yazılamazmıydı

akbaş
akbaş - 13 yıl Önce

Sayın editör yazdığım yorumun sakıncası neydide yayınlamadın
Etidör notu: Sizin yazdığınız ip nosundan herhangi bir yorum gelmedi. Tekrar gönderirseniz sevinirim.

banner381
SIRADAKİ HABER