Sinop Valisi’nden Gerze’ye yakın ilgi

Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, liman içinde yarım kalmış inşaatı yakından incelemek için Gerze’ye geldi.

Sinop Valisi’nden Gerze’ye yakın ilgi

Gerze’de yıllardır atıl durumda kalan, öğretmenevi yapılmak amacıyla inşaatına başlandığı halde bazı vatandaşların şikayeti sonrası mahkemelik olarak inşaatı yarım kalan liman içindeki bina, neredeyse çözümsüz bir sorun olmuştu.

Daha önce il koordinasyon toplantısında bu konuyu bizzat kendisi gündeme getiren Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, binayı yerinde incelemek için Gerze’ye geldi.

İlçe Kaymakamı Metin Kubilay ve daire amirleri tarafından karşılanan Vali Dr. Ahmet Cengiz, liman içinde çirkin görüntüye neden olan binada incelemeler bulunduktan sonra, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın da katıldığı kısa bir toplantı yaptı.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, sadece bu konu için 4-5 defa Ankara’ya gittiğini, ilgili bakan ve bakanlık yetkilileri ile görüştüğünü, çözüm aşamasında sona yaklaşıldığını ama bir türlü son adımın atılamadığını söyledi.

Bina ile ilgili yasal süreci çok yakından incelediğini ve takip ettiğini söyleyen Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, uluslar arası müsabakalarda kullanılmak üzere Gençlik ve Spor Müdürlüğüne devredileceğinin ve kısa bir zamanda binanın güzel bir projeyle kullanıma açılacağının müjdesini verdi.

Daha sonra şehir merkezindeki bir başka görüntü kirliliği yapan eski tekel binasını inceleyen Vali Cengiz, 1780 metre karelik kullanım alanına sahip bina için Betareks firmasının projesinin incelendiğini ve en uygun şekilde buranın da Gerze’ye kazandırılacağını söyledi.

Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, yaptığı esnaf ziyaretlerinin ardından ilçemizden ayrıldı.







































Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yaşar EREN
Yaşar EREN - 12 yıl Önce

RESMİ BROKRASİNİN GERZE İLÇEMİZE DAHA SIK GELİYOR OLMASI SONUCUNDA, GERÇEKTEN LİMAN İÇİNDE VE ŞEHİR MERKEZİNDE, NORMAL BİR İNSANIN VÜCUDUNDA HER AN PATLAMAYA HAZIR KANSER TÜMÖRÜ ŞEKLİNDE YILLARDIR YIKILAMAYAN, YOK EDLEMEYEN, TÜM GERZE'Lİ HEMŞERİLERİMİZİN CİDDİ TEPKİSİNE NEDEN OLAN BU İKİ ESKİ YAPININ BİR AN ÖNCE, GEREK GERZE HALKIMIZA, GEREKSE GERZE'MİZİN EKONOMİK YAŞANTISINA KAZANILMASINI GÖNÜLDEN DİLİYOR, KAYMAKAMLIK VE BELEDİYE YÖNETİMLERİMİZİN UYUM İÇİNDE, İNATLA, SABIRLA ÇALIŞMALARI, TAKİP ETMELERİ SONUCUNDA, EMİNİZ Kİ SONUÇ ALAINABİLECEKTİR... SABIRLA MÜJDELİ HABERLERİ BEKLİYOR, RİCA DİYORUZ…

banner381
SIRADAKİ HABER