Sinop Valisinden Kutlama.

Sinop Val'isi Dr. Ahmet Cengiz'den 16 Ekim Dünya gıda günü kutlama mesajı.

Sinop Valisinden Kutlama.

  Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından ilk kez 16 Ekim 1945 tarihinde kutlanmaya başlanan Dünya Gıda Günü; günümüzde 150’den fazla ülke tarafından kutlanmaktadır.

16 Ekim Dünya Gıda Günü ülkemizde bu yıl 32. defa kutlanmaktadır. Dünya Gıda Günü’nün amacı; dünyada yaşanan ve küresel boyut kazanan açlığa karşı insanlığın ilgisini uyandırmak, duyarlı olunmasını sağlamak, bitkisel ve hayvansal kaynaklı gıdaların üretiminin arttırılmasına dikkat çekmektir.

Tüm dünyada insanların yaşamak, fiziksel ve mental gelişimlerini sağlamak için yeterli gıdaya ulaşmaları ve bu gıdaların sağlık yönünden güvenli olması, devredilemez ve ertelenemez temel hak olarak görülmektedir.

Günümüzde insanlığın geleceğini tehdit eden ve acil çözüm bekleyen en önemli sorunlardan birisi de açlık ve sağlıksız beslenmedir.

Sağlıklı bir neslin, sağlıklı bir gelecek olduğu bilinciyle; çocuklarımızın beslenmesine önem vermeli, sağlıklı gıda tüketmeleri sağlanmalıdır. Hepimize düşen görev, gelecek nesiller için gıda kaynaklarının güvence altına alınması hususunda sorumluluklarımızın gereklerinin yerine getirilmesidir.

İlimizde güvenli gıda tüketimini temin etmek üzere, gıda üreten ve satan işyerlerine rehberlik edilmekte ve bu amaçla gerekli denetimler sürekli yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın gıda satan işyerleri ile ilgili bir olumsuzluk tespit etmeleri halinde, bu durumu yetkili mercilere bizzat iletmeleri veya “Alo 174 Gıda Hattı” na bildirmeleri çok faydalı olacaktır.

16 Ekim Dünya Gıda Günü, ülkemizde ve dünyamızda yaşayan aç ve yetersiz beslenen insanlara sahip çıkmanın önemini bir kez daha bizlere hatırlatmaktadır.  Açlık ve yetersiz beslenme ile mücadelede hepimiz üzerimize düşen sorumluluklar konusunda bilinçli olmalı ve özveri ile bu sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Açlığın ve yetersiz beslenmenin konuşulmadığı bir dünyaya ulaşmak ümidiyle, Dünya Gıda Günü’nü kutlarım.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2012, 08:46
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER