Sinop Yine Gururlandı

TRT’nin sıkı takipçileri bilir, ya da o eşsiz güzellikteki ruhu okşayan sesi duyanlar unutmaz. Evet Sinop’un yetiştirdiği genç yetenek, medari iftiharımız TRT sanatçılarından olan, Türk Halk Müziği alanında sanatını icra eden Merve Kayacan’dan bahsediyoruz.

Sinop Yine Gururlandı

  Sinop’ta doğup büyüyen,  lise ve ilk konservatuar eğitimini Sinop’ta tamamlayan ve ardından yıllarca hayalini kurduğu İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musiki Devlet Konservatuarı’ndan mezun olan Kayacan üniversiteye başladığı ilk aylarda TRT İstanbul Radyosunun THM Gençlik Korosu sınavlarını kazanarak TRT ailesinin bir mensubu oldu. TRT’nin çeşitli kanallarında çeşitli programlarında izleyicileri ve dinleyicileri ile buluşan Sinop’un gururu Merve Kayacan TRT Türk ekranlarında yayın hayatına başlayan ve her Pazar akşamı Saat 20:30’da yayınlanacak olan “ Sevdalı Türküler” adlı programla sevenleri ile buluşmaya başladı. Arzu ettiğiniz türküleri Merve Kayacan’dan dinlemek istiyorsanız programa canlı bağlantı ile bağlanabilir hatta sosyal medya ve //www.trtturk.com/program/detay/sevdali-turkuler.html#arsiv5308 adresinden de ulaşabilirsiniz.

“Sinop’u özlüyor musun, en çok neyini özlüyorsun?”  sorusuna “Yeri geliyor burnumda tütüyor öyle zamanlarda atlayıp uçağa geliyorum. Ama en çok Yalı Kahvesi’nde simit keyfini seviyor ve özlüyorum. Yazları ayrı bir güzel olduğundan sık sık Sinop’u merak eden dostlarımı da alıp geliyorum. Aldığım yorumlar çok keyif verici. O akvaryuma benzeyen temiz ve berrak denizini çok seviyor ve özlüyorum. havası suyu bu denli güzel, insanı bu denli saygılı, sanatsever ve aydın bir memlekete sahip olduğum için çok gururluyum” diyen Sinoplu sanatçımız Merve Kayacan ile elbette ki Sinop’ta gurur duyuyor.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2014, 16:25
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER