Sinop’ta 1 Mayıs Kutlamaları

Sinop’ta 1 Mayıs İşçi Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Sinop’ta 1 Mayıs Kutlamaları

Etkinlikler kapsamında hamsi yolu mevkiinde toplanan çeşitli örgüt ve STK'lara mensup yüzlerce kişi, tersane mevkiinden iskele meydanına kadar yürüdü. Yürüyüşe Türk-İş, KESK, DİSK, Eğitim-Sen, Belediye-İş, Emekli-Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikası, Tarım-İş, CHP Sinop İl Örgütü, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Sinop Beşiktaşlılar Derneği temsilcileri katıldı. Yürüyüş sırasında işçiler hükümet aleyhinde çeşitli sloganlar attı. Polis tarafından İskele Meydanı girişinde oluşturulan arama noktasında, etkinliğe katılanların üst aramasını yapıldı. Daha sonra, iskele Meydanında toplanan işçiler, daha önce hayatını kaybeden emekçiler için sol yumruklarını havaya kaldırarak saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra STK’lar adına bir konuşma yapan Tertip Komitesi Başkanı KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Sinop Şube Başkanı Hakan Eker, güzel günler görebilme umuduyla meydanları doldurduklarını söyledi. Eker; “1 Mayıs, yıllardır tüm dünyada ve Türkiye'de işçi sınıfının ve ezilen halkların eşitlik-özgürlük-kardeşlik ve insanca bir yaşam talepleriyle harekete geçtiği, mücadele kararlılığını alanlara yansıttığı bir gün olarak kutlanıyor. Bizler; işçiler, emekçiler, işsizler, emekliler, aydınlar, sanatçılar, gazeteciler, esnaflar, kadınlar, gençler, Öğrenciler her gün her saat yaşamı emeğiyle tekrar yaratanlar, emeğin ve mücadelenin bayramında alanlarda, "güzel günler göreceğiz çocuklar" diyebilmek için yine bir aradayız, yan yanayız ve bugün artık birlikte oluğumuzda kazanabileceğimizi çok daha iyi biliyoruz. İş cinayetlerinin çalışmanın fıtratında olduğunu söyleyenlere, işçinin birikimine kıdem tazminatına göz dikenlere, emekçiye zorunlu BES'le soygunu dayatan zorbalara, her seçim öncesi söz verip seçimden sonra unutulan EYT mağduriyetini yaratanlara karşı omuz omuza yürüyen biz emekçiler kazanacağız diyoruz. Kriz bahanesiyle toplu işten çıkartmalara karşı güvenceli iş, sendikalaşma önündeki engellerin kaldırılması, açlık sınırı altında çalışmak istemeyip enflasyon oranında zam yapılmasını talep eden işçiler 1 Mayıs alanında haykırıyor. "Çalışırken ölmek istemiyoruz' Sarayın, rant ve soygun politikalarıyla ürettiği ekonomik krizin faturalarını, ödetmeye çalıştıkları biz işçiler, emekçiler, dar gelirli milyonlar buradayız, 1 mayıs alanından sesleniyoruz. Krizin faturasını biz değil sermaye ve saray ödemeli diyoruz” dedi.

Yapılan konuşma sonrasında meydanda toplanan kalabalık, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı halaylar çekerek ve çeşitli etkinliklerle kutladı. Etkinliklere, sendika temsilcilerinin yanı sıra CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve Belediye Başkanı Barış Ayhan’da katıldı.

Vitrin Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER