Sinop’ta Olaysız 1 Mayıs

Sinop'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Uğur Mumcu Meydanı'nda sendikalar, siyasi partiler ve Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) katılımı ile olaysız bir şekilde kutlandı.

Sinop’ta Olaysız 1 Mayıs

Kale yazısı mahallesindeki eski otogar önünde toplanan kalabalık grup, Sakarya ve Atatürk Caddesi üzerinden  sloganlar atarak  Uğur Mumcu Meydanı’na kadar yürüdü.

Polis tarafından kutlamanın yapıldığı alan çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, kutlamalara katılanlar sıkı aralamalardan geçirilerek meydana alındı. Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte 1 Mayıs Tertip Komitesi Adına Eğitim - Sen Şube Başkanı Hakan Eker konuşma yaptı. Eker yaptığı konuşmada; “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam diyen emekçiler; Yasaklara, baskılara, saldırılara göğüs gerenler, eve hapsedilmeye karşı sokağa çıkan kadınlar, bu güzel kentte daha mutlu, daha özgür bir gelecek için termik ve nükleer santrallere karşı onurlu bir mücadele yürütenler, Ali İsmail’in, Ethem’in, Medeni’nin, Berkin’in arkadaşları sevgili gençler, sizleri, tertip komitesinde yer alan tüm arkadaşlarım adına, saygıyla selamlıyorum,” Dedi.  

Dünyada ve Türkiye’de milyonlarca işçi-emekçi ve ezilen halklar 2015 1 Mayıs’ına çalışma ve yaşam şartlarının giderek ağırlaştığı, işsizliğin, güvencesizliğin artığı koşullarda giriyor diyen Hakan Eker konuşmasında mevcut hükümeti de eleştirerek;  “Gün geldi devran dönüyor! AKP 8 Mart’tan Nevroz’a, Gezi’den 1 Mayıs’a işyerlerinde, alanlarda, sokaklarda direnen mücadele eden emekçilere er yada geç hesap vermekten kurtulamayacaktır. AKP tomalarla, gazla, copla, plastik mermiyle bizleri engelleyeceğini sanıyorsa, yanıldığını görecektir.” Dedi.

Sizleri, işçi sınıfının onurlu mücadelesine olan inancımla selamlıyorum diyen Hakan Eker; “Yaşasın işçi sınıfının birlik ve dayanışma günü, yaşasın iş, ekmek, barış ve özgürlük mücadelemiz, yaşasın 1 Mayıs.” Dedi.

Daha sonra Kadın Platformu Adına Eğitim-Sen Ayancık temsilcisi Mehtap Temiz’de kısa bir konuşma yaptı.

Konuşmalar sonrası Gerze Halk Evi Müzik topluluğu tarafından konser verilirken, 1 Mayıs Emek ve Danışma Günü halay çekilerek kutlandı.

1 Mayıs kutlamalarına Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, CHP İl Başkanı Kadir Yavuz, CHP Milletvekili Adayları Barış Karadeniz, Mustafa Acun ve çok sayıda emekçi katıldı.

1 Mayıs kutlamalarında İstanbul başta olmak üzere bir çok ilde olaylar yaşanırken, 1 Mayıs İşçi Bayramı Sinop’ta olaysız bir şekilde kutlandı.

Haber: A. Fatih YILMAZ

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2015, 09:11

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER