Sinop’taki depremzedeler.

23 Ekim 2011 günü Van’da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından Sinop’a gelen depremzedeler.

Sinop’taki depremzedeler.

Sinop Valiliğinin Van’dan gelen depremzedeler için yaptığı basın açıklaması:

Valiliğimizin Van İlinden Gelen Depremzedelerle İlgili Yaptığı Çalışmalar

Van ilinde yaşanan depremden sonra bilindiği gibi ilimize 150 depremzede vatandaşımız gelmişti. Depremzedelerden halen 80’i DSİ Sosyal Tesislerinde 70'i ise Kamp Eğitim Merkezi'nde kalmaya devam ediyor. İlk 21 gün üç öğün yemeklerini İlimiz Öğretmenevi’nde yiyen depremzedeler, ardından yine Öğretmenevi tarafından hazırlanan yemeklerini kaldıkları tesislerde yemeye başlamışlardır.

Depremzedeler, ilimize geldikleri anda genel sağlık taramasından geçirilmişler, acil ve önemli problemi olanlar hastanede tedavi edilmişlerdir.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz tarafından; İlimize gelen depremzedelere ilk geldikleri andan itibaren her türlü psiko-sosyal destek hizmeti verilmiş ve halen devam etmektedir. İlgili Sosyal Hizmet Uzmanı ve Psikolog tarafından yapılan sosyal incelemeler ile depremzede ailelerin sosyo-ekonomik durumları tespit edilmiş ve öncelikli ihtiyaçları karşılanmaya çalışılmıştır. Özürlü bireye sahip depremzede aileler belirlenerek; her türlü yasal haklardan yararlanmaları amacıyla işlemler başlatılmış ve 2 özürlü gencin “Özürlü Memur Seçme Sınavı” başvuruları gerçekleştirilmiştir.

Depremzedelerin arasında toplam 58 öğrenci olup, bunlar uygun okullara yerleştirilmişlerdir. Bu öğrencilerin taşınmaları ve öğle yemekleri de valiliğimizce karşılanmaktadır.

Depremzedelerden 19 kişi, İŞKUR il müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Çalışma projesi kapsamında İl Özel İdaresi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmektedir.

Depremzedelerle ilgili hizmetlerden asli olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Afet Acil Durum İl Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü sorumlu olmakla beraber,  Gençlik Spor, Sağlık, Milli Eğitim ve İşkur il müdürlükleri, DSİ Bölge Müdürlüğü ve DSİ şube şefliği, Özel İdare Genel Sekreterliği,  Müftülük, Belediye, Kızılay gibi kurumların da katkısı alınmış ve alınmaktadır.

Depremzedeler için bu güne kadar 183.096,13 TL'si Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan 49.960,00 TL'si Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan olmak üzere toplam 233.056,13 TL harcanmıştır.  Depremzedelerin ağırlanması, tedavileri, eğitimleri, istihdamları ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması ile ilgili çalışmalar, Valiliğimizce hassasiyetle sürdürülmektedir.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2012, 12:29
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER