Sinop’un Havası Tertemiz

Türkiye hava kirliliği haritasına göre 53 ilin havası kötü olarak açıklandı.

Sinop’un Havası Tertemiz

Türk Toraks Derneği açıklamasına göre, Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği oranlar bazında havası tek temiz kent Rize oldu. En kirli noktalar İstanbul’da Göztepe, Esenyurt ve Aksaray; Ankara’da Sıhhiye ve Kayaş; İzmir’de ise Bornova ve Bayraklı oldu.

Sempozyumun Eş Başkanı Doç. Dr. Haluk Çalışır konuşmasında, “Hava kirliliği; çocuklarda hiperreaktivite, dikkat eksikliği, bilişsel gerilik, akciğer fonksiyonlarında düşüklük; yetişkinlerde astım, kronik obstrüktif akciğer hastalığı, akciğer dokusunun sertleşmesi olarak tanımlanan akciğer fibrozisi ile akciğerde ölümcül hasara neden olan damar pıhtılaşmasına yol açmaktadır. Ayrıca hava kirliliği özellikle çocuklar ve 65 yaş üstü nüfusta zatürre gelişimini 6 kat arttırmaktadır” dedi.

Sinop ili merkez ilçesinde 1 (bir) adet hava kalite izleme istasyonu bulunuyor. İstasyonda PM10(Karbon monoksit), S02(Kükürt dioksit), bağıl nem, bağıl sıcaklık, rüzgâr yönü ve hızı, hava basıncı değerleri düzenli olarak ölçülüyor. Isınma koşullarına kömüre alternatif olarak doğalgazın eklenmesi ile Sinop’un hava kirliliği oranı azalacağa benziyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi izleme İstasyonunun 21 Kasım 2017 verilerine göre Sinop’ta PM10(Karbon monoksit) oranı 87, S02(Kükürt dioksit) oranı ise 49 olarak ölçülerek hava kalitesi en üst derece yani İyi olarak belirlendi.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER