SİYAD’tan Duyarlı Hareket

İSTANBUL- Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) aylık olağan toplantısını Ataşehir’de bulunan genel merkez binasında gerçekleştirdi. Toplantıda Sinop panayırı ve şubelerin faaliyetlerde etkin rol üstlenmesiyle alakalı konular görüşüldü.

SİYAD’tan Duyarlı Hareket

  Bu yıl eylül ayının sonunda yapılması planlanan Sinop Panayırının Dünyada pek çok ülkede Müslümanların maruz kaldığı eziyetler ve insanlık dışı saldırılar dikkate alınarak 2015 yılının Mayıs ayına tehir edilmesine karar verildi.

SİYAD yönetim kurulu üyelerinin aylık olağan Temmuz toplantısı Ramazan Bayramı’na denk gelmesi sebebiyle bayram tatili sonrasında 15 Ağustos 2014 Cuma günü yapıldı. SİYAD Kadın Kolları Başkanı Halime Şahin Öztürk’ün de hazır bulunduğu toplantıya tatil dönemi olmasına rağmen çok sayıda yönetim kurulu üyesi katıldı.

SİYAD Genel Başkanı Kerametti Arpacı, Sinop ve ilçelerinde bazı köy derneklerinin organize ettiği müzik şöleni ve keşkek günü etkinliklerine katıldıklarını belirterek şunları söyledi: “SİYAD, önemli bir sivil toplum kuruluşu. Yaptığımız her toplantı, aldığımız her karar, gerçekleştirdiğimiz her bir etkinlik bazı kurum ve kuruluşlar tarafından yakından izleniyor; takdir görüyor. Bulunduğumuz her ortamda bunlar bizlere iletiliyor. Bugüne kadar her biri birbirinden öneme sahip etkinliklere hep birlikte imza attık. Hemşerilerimizin duyduğu memnuniyet bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Yaşadığımız heyecan yeni etkinliklerimizle devam edecek. Yaz mevsimi ve tatil dönemi olması sebebiyle bazı arkadaşlarımız toplantıya katılmada biraz gecikti. Bir sonraki toplantımızda inanıyorum ki saatinde aramızda olacaklardır.

Ülkemize yakın olan bölgelerde ve dünyanın çeşitli ülkelerinde Müslümanlar üzerinde oyunlar oynanıyor. Acılar çektiriyorlar. Katliamlarda bulunuyorlar. Gerek hava gerekse kara saldırılarıyla uluslararası hukuk normlarına ve insanlık dışı uygulamalara girişen ülkelerden biri de İsrail’dir. İsrail Hükümeti, Gazze’de Filistinli Müslümanlara kadın, yaşlı, çocuk ayırımı yapmaksızın katliamda bulundu. Nice canlar aldı. Kana doymayan İsrail Hükümeti katliamlarda bulunmaya ve Müslüman kanı dökmeye devam ediyor. Bu katliamlara ve Müslümanların gördüğü zulümlere SİYAD da duyarsız kalamaz.”  

Konuşmasının devamında Arpacı: “Bu ayın iki gündemi var: Birincisi Sinop Panayırı, diğeri şubelerimizin faaliyetlerde etkin rol üstlenmesi. İnanıyorum ki değerli görüşlerinizle bu konulara katkıda bulunacaksınız. Bu ayki toplantımızın da hayırlı geçmesini diliyorum” dedi.

Gündemdeki konuların ele alındığı toplantıda SİYAD yönetim kurulu üyeleri tarafından Müslümanların Gazze şehri başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde karşı karşıya kaldığı acılar göz önünde bulundurularak Eylül ayının sonunda yapılması planlanan Sinop Panayırının 2015 yılının Mayıs ayına tehir edilmesi önerildi. Ayrıca genel merkez ile şubeler arasında tam koordinasyon sağlanması ve iletişin güçlendirilmesi amacıyla genel merkez yönetim kurulu üyelerinden bazılarının şubelere sorumlu kişi olarak görevlendirilmesi teklif edildi.

Toplantının sonunda üyeler arasında yapılan oylamada önerilerin ve tekliflerin kabul edilerek prensip kararı alındı. Nihai karar şubelerle yapılacak istişare toplantısından sonra verilecek.

Bilindiği üzere Temmuz ayının son haftasında yapılması planlanan aylık olağan toplantı Ramazan Bayramı’na denk gelmesi sebebiyle bayram sonrasına tehir edilmişti.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2014, 09:45
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER