Siyasilerden Kutlama Mesajları

Regaip Kandili Vesilesiyle Kutlama Mesajları

Siyasilerden Kutlama Mesajları

“Kutsal günlerimiz; sevgi, saygı, hoşgörü ve paylaşmanın yoğun olarak yaşandığı önemli ve müstesna günlerdir.”

Dayanışma, birliktelik ve kardeşlik duygularımızın pekiştiği, küslüklerin ortadan kalkıp yerini barışa bıraktığı, duyguların karşılıklı biçimde hissedildiği günlerimizden bir tanesi de üç ayların başlangıcı anlamını taşıyan mübarek Regaib Kandili’dir. İçinde Regaib, Miraç, Berat ve Kadir gecelerini bulunduran mübarek üç aylar, İslam dünyası için sevinç, bereket ve mağfiret mevsimidir. Bu faziletli gün ve geceleri fırsata çevirmeli, onların büyük birer nimet olduğunu asla unutmamalıyız.

Bu vesileyle rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı mübarek Regaib Kandili’n de rabbimizden af ve bağışlanma dilememiz gerektiğini belirterek üç ayların başlangıcı olan mübarek Regaib Kandili’nin başta tüm İslam Alemi’ne, ülkemize ve ilçemize hayırlar getirmesini temenni eder, kandilinizi en içten dileklerimle kutlarım.”

Osman BELOVACIKLI

Gerze Belediye Başkanı

CHP Gerze İl Genel Meclis Üyesi İrfan Sağır’dan Regaip Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

‘Regaib’ kelimesinin bolluk ve bereket anlamına geldiğini ifade eden CHP Gerze İl Genel Meclis Üyesi Adayı İrfan Sağır, üç ayların ve Regaip Kandili’nin tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni etti. Üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili dolayısıyla...

 “Kandiller, insanların kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını artıran, ruh dünyalarının aydınlanmasına vesile olan çok özel gecelerdir. İslam dininde mübarek sayılan Üç Ayların müjdecisi olan Regaip Kandilinin de bu anlamda, toplum hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin, sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, vatandaşlarımızın ‘Regaip Kandili’ni en içten dileklerimle kutluyor, ilçemize, ülkemize, milletimize ve tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini diliyorum” diye konuştu.

CHP Gerze İl Genel Meclis Üyesi Adayı

İrfan Sağır

Saadet Partisi Gerze Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Yavuz, Gerze’li hemşerilerinin ve İslam dünyasının Regaip Kandili'ni kutladı.

Kandil dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Yavuz, şunları kaydetti:

"Huzur ve barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Mübarek üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili'nde yapacağımız ibadet ve dualar inşallah özümüze dönüşün bir vesilesi olur. Bizi biz yapan değerlerimizi hatırlamamıza ve güçlendirmemize yardımcı olur. Birlik ve beraberliğimizi güçlendirir. Öfkemizi, sevgiye, düşmanlıklarımızı kardeşliğe dönüştürür. Bu temenni ile aziz milletimizin ve İslam aleminin Regaip Kandili'ni kutluyor, bu mübarek günün barış ve huzurun hakim olduğu bir dünyaya vesile olmasını diliyorum."

Saadet Partisi Gerze Belediye Başkan Adayı

Mehmet Ali Yavuz

İYİ Parti Gerze Belediye başkan Adayı Cemal Yıldız, Regaip Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında; rahmet ve bereket ayları olan mübarek üç aylara ulaşmanın ve Regaip Kandili’ni idrak etmenin mutluluk ve huzurunu yaşadıklarını belirten İYİ Parti Gerze Belediye başkan Adayı Yıldız, “ Türk-İslam Alemi olarak Perşembe gününü Cuma'ya bağlayan bu gece rahmet, bereket ve mağfiret ikliminde mübarek üç ayların başladığının habercisi Regaip Kandilini bir kez daha idrak edeceğiz. Regaip Kandili aynı zamanda Ramazan Ayı’nın da müjdecisidir. Dayanışma, barış, kardeşlik ve huzur ayı olan Ramazan ayı ile birlikte bu maneviyatın önemini ve değerini çok iyi idrak etmemiz gerekiyor. Bu duygu ve düşüncelerle Türk İslam Alemi’nin ve değerli Gerzelilerin Regaip Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin barışı, huzuru ve bereketi getirmesini temenni ediyor ve duaların kabul olmasını diliyorum” dedi.

İYİ Parti Gerze Belediye başkan Adayı

Cemal Yıldız

İYİ Parti Gerze İl Genel Meclis Üyesi Adayı Zeki Akgün üç ayların başlaması ve Regaip Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kandillerin, sevgi ve saygı duygularının güçlendiği müstesna zaman dilimleri olduğunu ifade eden İYİ Parti Gerze İl Genel Meclis Üyesi Adayı Zeki Akgün, mübarek üç ayların tüm dünyada kardeşliğe ve huzura vesile olmasını diledi.

Akgün açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “İslam alemi olarak mübarek üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili’ne kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Başta İlçemiz ve ülkemiz olmak üzere tüm dünyada kardeşlik ve huzurun hakim olmasını diliyorum. Bu duygularla, bu mübarek günlerin insanlığın yaşadığı sıkıntıların sona ermesine vesile olmasını temenni ediyor; hemşehrilerimizin ve tüm İslam aleminin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandili’ni tebrik ediyorum.”

İYİ Parti Gerze İl Genel Meclis Üyesi Adayı

Zeki Akgün

Milliyetçi Hareket Partisi Gerze Belediye Başkan Adayı Kerim Ulusoy, Gerze’li hemşerilerinin ve İslam dünyasının Regaip Kandili'ni kutladı.

Milliyetçi Hareket Partisi Gerze Belediye Başkan Adayı Kerim Ulusoy, “Perşembe gecesini Cuma’ya bağlayan gece olan, 3 ayların müjdecisi Regaip Kandili'ne erecek olmanın mutluluğunu yaşamaktayız.

Yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının öne çıktığı bu günler Allah'a bol bol dua ederek, günahlarımız için af dilediğimiz günlerdir. Dini hayatımıza olumlu anlamda yeni bir heyecan, canlılık ve ivme kazandıracak olan bu mübarek üç aylar ve geceler, yaratıcımıza, ailemize, çocuklarımıza, vatanımıza, milletimize ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızın olduğunu bir kez daha bizlere hatırlatmakta, yanlış ve kusurlarımızdan dönmemize vesile olmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimin Regaip Kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını niyaz ediyorum." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Gerze Belediye Başkan Adayı

Kerim Ulusoy

Milliyetçi Hareket Partisi Dikmen İl Genel Meclis Üyesi adayı Ahmet Yıldız, Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milliyetçi Hareket Partisi Dikmen İl Genel Meclis Üyesi adayı Ahmet Yıldız mesajında şu görüşlere yer verdi: “Üç aylar olarak nitelendirilen Recep, Şaban ve Ramazan ayları, kalplerin ve gönüllerin manevi doyum mevsimidir. Bu günler, Hakk'ın rahmet, bereket ve mağfiretine olan iştiyakımızı zirve noktaya taşıyıp huzur iklimine doğru seyahat ettiğimiz müstesna zaman dilimleridir. Bu mübarek geceleri fırsat bilerek, Yüce Rabbimizin çağlar üstü evrensel mesajını anlama, O’nun anlam ve hikmetiyle buluşma ve hayatımıza tatbik etme adına, her daim gayretli olmak durumundayız. Rabbimizin rahmet yüklü mesajı Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlamaya, bunun için de onun değerlerini yaşamaya, yaşatmaya ve bu çerçevede Sevgili Peygamberimizin (S.A.S.) örnek hayatını ve ahlakını da rehber edinmeye ihtiyacımız büyüktür.

Rahmet ve mağfireti bol olan bu mukaddes günlerde ahlak ve erdemin, kardeşlik içinde bir arada yaşamanın, yetime, öksüze ve kimsesize kol kanat germenin, fakir ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin, kutsal değerlere saygının, insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek Yüce Allah’tan af dilemeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimiz ve bütün İslam âleminin Regaib Kandili'ni kutluyor, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden teröre karşı vatan toprağını korurken şehit düşen kahraman silahlı kuvvetlerimiz ve emniyet mensuplarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Yüce İslam aleminin ve Dikmenli hemşerilerimin Regaib kandilini kutluyorum.

Milliyetçi Hareket Partisi Dikmen İl Genel Meclis Üyesi adayı

Ahmet Yıldız

CHP Gerze Belediye Meclis Üyesi Adayı Birol Sazak, mübarek üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, tüm İslam aleminin kandilini kutladı.

Bütün İslam Dünyası için önemli olan, içinde Regaip, Miraç ve Berat Kandilleri ile Kadir Gecesi’ni barındıran üç ayların başladığını belirten CHP Gerze Belediye Meclis Üyesi Adayı Birol Sazak Regaip Kandilinin, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni etti.

CHP Gerze Belediye Meclis Üyesi Adayı Birol Sazak, “İslam aleminde son derece önemli yere sahip olan kandil gecelerinin ilkini; perşembeyi cumaya bağlayan geceyi Regaib Kandili olarak idrak edeceğiz. Regaib kelime manası itibariyle isteme, arzulama ve meyletmeyi ifade etmektedir. Dolayısıyla Regaib Kandili’nde de anlamına uygun olarak Rabbimizin ihsanını diliyorum. Bugün dünyanın çeşitli yerlerinde akan kanın, çekilen acıların bir an evvel durmasını, ülkemizde yaşanan terör olaylarının, çocuk ölümlerinin ve kadına karşı şiddetin son bulmasını, Müslümanların Yüce Allah’a daha derin bir şükür imkanı bulacağı bu özel gecede, milletimiz için muhabbetin, sohbetin, samimiyetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum. Tüm hemşerilerimizin Regaip kandilini ve Mübarek üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

CHP Gerze Belediye Meclis Üyesi Adayı

Birol Sazak

CHP Gerze Belediye Meclis Üyesi Adayı Ercan Çelebi, “Başta Gerze’de yaşayan vatandaşlarımızın, milletimizin ve Müslüman Aleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandillerini tebrik ediyorum” dedi.

CHP Gerze Belediye Meclis Üyesi Adayı Ercan Çelebi’nin Üç Aylar ve Regaib Kandili nedeniyle yayımladığı mesaj şöyle; “Sevgili Peygamberimizin (SAS) kutlu doğumunu idrak ettiğimiz şu günlerde her yıl manevi bir yenilenme mevsimi olarak bizlere gelen mübarek üç aylara bir kez daha kavuşmanın sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşayacağız. Bu gece, Recep, Şaban ve Ramazan aylarının habercisi Regaib gecesidir. Başta ilçemiz ve ülkemiz olmak üzere bütün İslam âleminin mübarek Üç aylarını ve Regaib Kandili'ni tebrik ediyor, Üç ayların ve Regaib kandilinin, özellikle insanlığın ortak huzurunu tehdit eden şiddetin, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakması için rağbetlerimizin iyiye, güzele ve doğruya yönelik olmasını, bu gecede yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını Cenab-ı Mevla'dan niyaz ediyorum” dedi.

CHP Gerze Belediye Meclis Üyesi Adayı

Mimar Ercan Çelebi

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2019, 16:50

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER