Siz Sorun Müşaviriniz Cevaplasın

Muhasebe ve Vergi uygulamalarına ilişkin sizlerden gelen sorular, sitemizin köşe yazarı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Cumhur ÇETİN tarafından cevaplanacaktır.

Siz Sorun Müşaviriniz Cevaplasın
Sorularınızı bize ulaştırın

Muhasebe ve Vergi uygulamalarına ilişkin sorularınızı [email protected] mail adresimiz aracılığıyla bize ulaştırabilirsiniz.

Sorularınızın cevapları her Pazar sitemizde

Tarafımıza gönderilen sorularınızın cevapları, her hafta Pazar günü yazarın köşesinde  “Siz Sorun Müşaviriniz Cevaplasın” başlığı adı altında yayımlanacaktır.

Cevap vermeme hakkı

Gerek güncel olmayan gerekse kişi ve kuruluşları hedef alan sorular, basın ve meslek ilkeleri gereği yayımlanmayacaktır.

Soru soranların bilgileri

Yukarıda belirttiğimiz iletişim adresine sorularını gönderenlerin soruları, isimler belirtilerek, isimlerinin açıklanmasını istemeyenlerin soruları da isim belirtilmeden cevaplanacaktır.

Soru:

Babadan kalma evimi kiraya verdim aylık 225 TL kira alıyorum. Bu kira geliri için beyanname vermem gerekir mi?

Cevap:

Aylık kira geliriniz üzerinden yıllık kira gelirinizi hesapladığımızda, ( 225 TL*12 ay=2.700 TL) olmaktadır.

Gelir Vergisi Kanunun 21.maddesine göre 2012 yılı için 3.000 TL ve altında mesken kira geliri elde edenlerin söz konusu gelirleri için beyanname vermelerine gerek yoktur. Sizinde yıllık kira geliriniz 3.000 TL’nin altında kaldığından beyanname vermeniz gerekmez.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2012, 08:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
Abuzer KAPLAN
Abuzer KAPLAN - 11 yıl Önce

sayin cumhur bey;
benim bir sorum olacakti. arabam çalindi ve yaklaşik 5 aydir bulunamadi. çalinan arabalarda motorlu taşitlar vergisi uygulamasi nasildir. ödememe yapmam gerekirmi. aydinlatmaniz icin desteginizi rica ediyorum.

tugba keskiner
tugba keskiner - 11 yıl Önce

3 yıldan beri bi şirkette çalışıyorum hiç fiş parası almadım net maaşa dahil değil ekstra alıyoruz dimi nolur cvp verin

Serbest Muhasebeci
Serbest Muhasebeci - 10 yıl Önce

işletmenin varlıkları 500 tl nakit ve 8.000 tl maddi duran varlıktan oluşmaktadır.bu varlıklar,200 tl kısa vadeli yabancı kaynak,2.000 tl %7 faizli uzun vadeli yabancı kaynak ve 6.300 tl tutarında adi hisse senedi ile finanse edilmiştir.işletmenin faaliyet döneminde 10.000 tllik satış geliri,700 tl tutarında faaliyet gideri(amortisman gideri hariç)1.000 tl inşaat yapım maliyeti ve 140 tl faiz gideri bulunmaktadır.işletmenin maddi duran varlıkları 10 yıl boyunca amortismana tabi tutulmaktadır(kalıntı değer bulunmamaktadır).inşaat faaliyeti sonucu elde edilen maddi duran varlık işletmenin tercihine göre;giderleştirilebilecek veya aktifleştirilebilecektir.maddi duran varlık,birinci yılda kullanıma hazır duruma gelmiş olup,aktifleştirme durumunda 4 yılda amortismana tabi tutulacaktır. gelir tablosunun etkisini dikkate almadan 1.000 tllik inşaat maliyetinin giderleştirilmesi veya aktifleştirilmesi durumlarındaki proforma gelir tablosu ve bilançoyu düzenleyelim.

banner381
SIRADAKİ HABER