Son Aşama Deniz

12.07.2017 tarihinde 5,811,835 TL maliyet ile ihalesi yapılan ve kara kısmı tamamlanan Gerze Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma Tesisi projesinde deniz kısmına başlandı.

Son Aşama Deniz

07/09/2017 tarihinde yer teslimi yapılan projede başlatılan inşaat çalışmalarında büyük yol kat edilmiş olup günümüz itibariyle kontrol merkezi binalarının inşaatı sona ererken yüklenici firma ilçemiz Liman İçi Mevkii’nde çalışmalarını yürütmek adına şantiye kurdu.

Projenin deniz kısmını buradan yürütecek olan firma 1,5 yıl içerisinde 130 km hat döşeyerek projenin kara kısmını tamamlarken, bundan sonraki süreçte özel boruları deniz tabanının 2 metre içine gömüp 2000 metre mesafe katetmeyi planlıyor..

Turizm kenti olma yolunda büyük mesafe alan Gerze’de denizlerimizin daha temiz olması ve yıllardır beklenen Mavi Bayrak için çok büyük önem arzeden projenin süreciyle alakalı Gerze Belediye Başkanı Osman BELOVACIKLI bir açıklama yaptı. Haziran 2019’da projenin deniz kısmının da tamamlanıp hizmete gireceğini belirten Belovacıklı yaptığı açıklamada; “2009 yılından bu güne kadar Gerze Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma Tesisi Projesi’nin takipçisiyiz.2017 yılının son aylarında başlattığımız ihale ile birlikte yüklenici firmaya yer teslimini yaparak çalışmaları başlattık. Yakından takip ettiğimiz çalışmalarda oldukça fazla yol aldığımızı değerli vatandaşlarımıza belirtmek istiyorum. Son olarak yapılan çalışmalar doğrultusunda Ön Arıtma İdari Binası, Blower Binası, Kum Tutucu Havuz ve Pelaimetre Odası inşaatı bitti. Bundan sonraki etap çalışmaları denizde gerçekleşecek. Doğası, yeşili ve mavinin bütünlüğüyle ziyaretçilerini mest eden ilçemiz tertemiz deniziyle daha da cezbedici bir şehir haline gelecek. Bu projenin tamamlanması ile birlikte uzun yıllardır hayalini kurduğumuz Mavi Bayrak’a kavuşacağız. Böylelikle uluslararası alanda denizlerimiz temizliğiyle tescillenmiş olacak. Aynı zamanda %70 oranında atık sudan temizlenen deniziyle Gerze sayılı ilçelerden birtanesi olarak ön plana çıkacak.2019 Haziran Ayı’nda bitecek olan projenin tüm halkıma şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” Dedi.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER