Son gün 31 Mart

Sinop Defterdarı Naci Günaydın, kira geliri ve gelir vergisi beyannameleri ile yapılandırmanın ikinci taksit ödenmesinde son günün 31 Mart olduğunu söyledi.

Son gün 31 Mart

Geçen yıl elde ettiği kira geliri, 2020 yılı için belirlenen 6 bin 600 liralık istisna tutarını aşanların, beyannamelerini ay sonuna kadar vermesi gerekiyor. 2020 yılı gelirlerine ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamesi vermek zorunda olanlar için mart ayı beyanname verme dönemi.

Binaların mesken olarak kiraya verilmesinden bir takvim yılı içinde elde edilen hasılatın 2020 yılı için 6 bin 600 TL kısmı gelir vergisinden istisna edildiğini hatırlatan Defterdar Naci Günaydın, yıllık 6 bin 600 TL üzerinde kira geliri elde etmeleri halinde beyanname verme zorunluluğu bulunduklarını kaydetti.

31 MART ÇARŞAMBA SON GÜN
2020 yılı kazançlarına ilişkin olarak verilecek yıllık gelir vergisi beyannamesi üzerinden hesaplanan gelir vergisinin, 2021 yılının Mart ve Temmuz aylarında iki eşit taksit halinde ödenebileceğini belirten Günaydın, "Ticari, zirai ve mesleki faaliyetinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri ile kira geliri elde eden mükelleflerimizin 2020 takvim yılına ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamelerini 31 Mart 2021 Çarşamba günü sonuna kadar vermeleri gerekmekte. Geliri sadece kira, ücret, menkul sermaye iradı veya diğer kazanç ve iratların biri veya birkaçından oluşan mükellefler yıllık gelir vergisi beyannamelerini Hazır Beyan Sistemi üzerinden kolayca gönderebilirler. Hazır Beyan Sistemine Gelir İdaresi Başkanlığının internet sayfası (www.gib.gov.tr) üzerinden 7 gün 24 saat ulaşılabilir. 7256 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında yapılandırılan borçların ikinci taksitinin ödeme süresi 31 Mart 2021 Çarşamba günü sona ermekte olup, Kanunun getirdiği imkânlardan yararlanmaya devam edilebilmesi için ilk iki taksitin süresinde ve tam olarak ödenmesi gerekmekte.

Ayrıca, peşin ödeme seçeneğini tercih ettiği halde ve süresinde(01.03.2021 itibarıyla) ödeme yapmayan veya eksik ödeme yapan mükelleflerimizin; peşin ödeme tutarı ve ödemede gecikilen süre için gecikme zammı oranında hesaplanacak geç ödeme zammı ile birlikte en geç ilk taksiti izleyen ay sonuna kadar yani 31 Mart 2021 tarihine kadar ödemeleri halinde Kanun hükümlerinden yararlanmaları mümkün. Pandemi nedeniyle ödemelerin Gelir İdaresi Başkanlığı internet adresi www.gib.gov.tr) üzerinden yapılmasını tavsiye ediyoruz. İnternet üzerinden yapılacak ödemelerde herhangi bir mağduriyetin oluşmaması için, tarayıcıya “www.gib.gov.tr” adresi yazılarak giriş yapılmasına dikkat edilmesi gerekmekte" diye konuştu.

Vitrin Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER