Sorkun Şelalelerinde Çalışmalar Sürüyor

Tescillenen şelalelerin turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Sorkun Şelalelerinde Çalışmalar Sürüyor

İlçemiz Sorkun Köyü sınırları içerisinde bulunan Saklı Köy Şelalelerinin tabiat anıtı olarak tescillenmesinin ardından yaklaşık iki ay önce Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Sinop İl Şube Müdürlüğü, Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı Birol Sazak rehberliğinde Sorkun Saklı Köy Şelalelerini ziyaret ederek bölgede incelemelerde bulunmuştu.

5 Mart 2018 Pazartesi günü saat 14.30’da Sinop Orman İşletme Müdürlüğü’nde Sorkun Şelaleleri ile ilgili bir toplantı düzenlendi. Sinop Orman İşletme Müdürü Onur Kalaycı başkanlığındaki toplantıya Gerze Belediyesi Fen İşleri Müdürü Özgür Büyük, Gerze Turizm Derneği Başkanı Murat Olgunsoy, Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı Birol Sazak, Sorkun Köyü Muhtarı Saadettin Tütüncü ve önce Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Sinop İl Şube Müdürlüğü temsilcileri katıldı.

Toplantıda Sorkun Şelalelerinin turizme kazandırılması ile ilgili olarak hazırlan projenin sunumu yapılarak bölgenin fiziksel yapısı hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Proje çalışmaları kapsamında bölgeye yürüyüş yolları ile dinlenme alanlarının yapılması ve su değirmenine işlerlik kazandırılması konusunda katılımcılar ile fikir alışverişinde bulunuldu. Bölgedeki bitki ve hayvan türlerinin tespit edilmesi için yapılan çalışmaların kısa bir süre sonra tamamlanacağının bilgisi paylaşılırken Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı Birol Sazak Türkiye’nin farklı şehirlerindeki dağcılık kulüplerini ağırlayacaklarını ifade etti.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2018, 11:14
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER