Söz Değil Payımıza Düşeni İstiyoruz

Bir çok yatırımdan payını alamayan Gerze ilçesi 20 milyonluk Turizm yatırımında da üvey evlat muamelesi gördü.

Söz Değil Payımıza Düşeni İstiyoruz

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş il ve ilçelerde bir çok yatırımın müjdesini verirken her nedense Gerze adı hiç geçmemekte. Gerze ilçesi göç veren değil göç alarak her yıl nüfusu artan bir ilçe olmakla beraber denizi ve doğasıyla göz kamaştıran bir sahil cenneti olup hiçbir devlet yatırımının yapılmadığı 7 den 70 e yürüyebilenen Sorkun Şelaleri, 100 metrelik yolunun yapılamadığı ülke genelinde tercih edilen yamaç paraşütçülerinin kalktığı noktaya tekrar inebildikleri tek yer olan Yelken Tepe ve daha bir çok turizm cenneti olan ilçe her nedense üvey evlat muamelesi görmesinin perde arkasını Gerze halkı şaşkınlıkla izlemekte ve merak etmektedir. En basit ilçe merkezindeki Yakup Ağa Konağının akıbeti bile belli değil. Sayın okuyucularımız konu ile ilgili yazacağınız yorumlarınız ilçenin geleceğine yön verecektir.

İşte bize ulaşan Mavişin Sinop müjdesi;

AK PARTİ SİNOP MİLLETVEKİLİ NAZIM MAVİŞ’TEN MÜJDE

TURİZM İÇİN 20 MİLYON TL’LİK KAYNAK

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Kültür ve Turzim Bakanlığından Sinop’a tahsis edilen 20 Milyon TL’lik kaynağın müjdesini verdi. Maviş, yaptığı açılamada şunları söyledi; Kültür ve Turizm Bakanlığımızca Turizm Yolu olarak ilan edilen Erfelek Tatlıca Şelaleleri ile Ayancık- Akgöl ve İnaltı Mağaraları yolu, Karayolları Genel Müdürlüğü 2016 yılı Yatırım Programına alındı. Erfelek Şelalelerine ulaşımı sağlayan Erfelek-Yenikonak Ayrımı-Şelaleler Ulaşım Yolu 8km uzunluğunda ve 2A standardında olacak şekilde, 2018 yılına kadar tamamlanacaktır. Yolun proje bedeli 9.603.000 TL dir. Mevcut yolun son 7 km lik kısmı sathi kaplamalı olarak hizmet vermektedir. İlk 1 km lik kesiminin sathi kaplaması 2016 yılı içerisinde yapılarak seyahat konforunun arttırılması hedeflenmektedir. Projesi bulunmayan bu yol için proje hazırlanacak olup, proje tamamlandıktan sonra yol yapım çalışmalarına başlanacaktır.  

MAVİŞ: AKGÖL YOLU, UZUNGÖL, TATLICA ŞELALELERİ ASPENDOS YOLU GİBİ OLACAK

Yapılacak yol son derece yüksek kalite de adeta Aspendos yolu gibi olacak. Ayancık İlçesi sınırları içerisinde bulunan; Yenikonak-Sakız Ayrımı-Çangal İnaltı Yolu Sinop turizminde önemli bir yeri olan Akgöl ve İnaltı Mağarasına ulaşım yoludur. Mevcut hali stabilize köy yolu niteliğindedir. Yatırım programına 10 km uzunluğunda ve 2A standardında olacak şekilde giren bu yol 2018 yılına kadar tamamlanacaktır. Yolun proje bedeli ise 10.670.000 TL dir. Proje tamamlandıktan sonra yol yapım çalışmalarına başlanacaktır. Maviş yaptığı açıklamada, Tatlıca Şelalelerinin yolu Aspendos yolu gibi, Akgöl’ün yolu da Uzungöl ve Ayder yolu gibi olacak dedi. Maviş, yapılan yollarla ilimizin en önemli turizm değerleri olan Erfelek Tatlıca Şelaleleri ile Akgöl ve İnaltı Mağaramız bugünkünden çok daha fazla ziyaretçi tarafından ziyaret ediliyor hale gelecek ve gerek İlimiz gerek Ülkemiz ekonomisine çok daha büyük katkılar yapacaklardır” dedi. Maviş: “İlimizin turizm değerlerine göstermiş oldukları duyarlılıktan ötürü tüm Sinoplu hemşehrilerim adına Kültür ve Turizm Eski Bakanımız Sn. Mahir ÜNAL'a, Yeni Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Nabi AVCI'ya teşekkür ederim. İlimize hayırlı olsun" dedi.

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2016, 10:18

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Vacit Tokmak
Ali Vacit Tokmak - 8 yıl Önce

kültür ve turizm bakanlığı 20 milyon lirayı sinop iline tahsis ettiğini akp millet vekili sayın nazım mavişten öğrenmiş oluyoruz.demek ki ülkedeki para kıtlığından ilimize düşen ancak 20 milyon paracıkmış! karadeniz bölgesinde turizm konusunda marka olmaya aday ilimize düşen pay bu kadarmiş! peki ilçemiz gerze bu paydan hissesine düşen para nasıl ayarlanıp ve ne kadarcık olacaktır? çok şükür akp'nin 14 yıllık iktidarı döneminde sinop ve ilçeleri üretime yönelik yatırım göremedi! turizm konusunda da benim bir beklentim yok! i̇lçemiz yakupağa konağı ortada! kermesler için mi onarım gördü? etnoğrafya müzesi olamaz mıydı? ya da gençlik merkezi yapılamaz mıydı? o kadar harcanan paralar boşa mı gidiyor? konak kullanılmadıkça,işletilmedikçe daha çabuk çürüyüp ve göçüp gidecek! belki göstermelik, gerze ilçesi de turizm konusunda azda olsa bu paradan yararlanır...i̇limizin yetkili büyükleri ilçemiz insanlarının ağızlarına bir parmak bal sürüp,bir büyük iş yaptıklarını anlatırlar! kime acaba?

Gürhan Tanga
Gürhan Tanga - 8 yıl Önce

tarihi eser insaa etmekten bahseden zihniyetin kuyruhundan giden zihniyet farkli mi olur? türkiyenin muhalif parti il ve ilce belediyeleri iktidar partisi belediyelerinden yemin olsun daha iyi calisiyor..istedikleri kadar kendi belediyelerini kollasinlar adamlarda vizyon yok ki trilyonlar versen neyazar...bu zihniyet 40 yil önce orta cay bahcesi ve iskele(kumluk) camlar dikilirken belediyenin parasiyla cöplüklere agac dikiyor diye alahattin sahini sikayet edecek kadar acizdi onlarin sürümü yeni kusak daha da aciz ve mankurtlasmis...

sarıcizmelinuri
sarıcizmelinuri - 8 yıl Önce

tarihi eser insaa etmekten bahseden zihniyetin kuyruhundan giden zihniyet farkli mi olur? türkiyenin muhalif parti il ve ilce belediyeleri iktidar partisi

banner381
SIRADAKİ HABER