Sözleşme İmzalandı

Gerze Belediyesi ile Disk Genel-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı.

Sözleşme İmzalandı

Gerze Belediye Başkanlığı makamında bugün saat:14.00’de gerçekleşen imza törenine, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, Genel İş Sinop Şube Başkanı Bülent Eroğlu ile sendikanın işyeri temsilcileri katıldılar.

Toplu iş sözleşmesi imza töreninden önce konuşan Şube Başkanı Bülent Eroğlu; “çalışma barışına katkı sunacak ve birçok belediyeye örnek olacak nitelikte bir sözleşme imzaladık. Gösterdiği anlayışlı tutumdan dolayı öncelikle emek dostu başkanımız Osman Belovacıklı’ya, bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan sayın vekilimiz Barış Karadeniz ve sayın İl Başkanımız Barış Ayhan’a sonsuz teşekkürler ediyorum, sözleşmenin Gerze Belediyesi çalışanlarına, sendikamıza ve çalışma hayatımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ise törende yaptığı konuşmada, ücret sendikacılığının ülke ekonomisine verdiği zararlara vurgu yaparak,; “biz emeğe saygılı insanlarız ve örgütlenmenin gerekliliğini de iyi biliriz. Sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışı ile imzaladığımız toplu iş sözleşmesinin kurum çalışanlarına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Tarafların toplu iş sözleşmesini imzalamalarına müteakip, Sendika Başkanı Bülent Eroğlu günün anısına Belediye Başkanına kotra maketi hediye etmesi ve toplu hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile imza töreni sona erdi.

Gerze Belediyesinde çalışan 58 işçiye kapsayan toplu iş sözleşmesi ile çalışanların mevcut ücretlerine 1.yıl %10, 2. Yıl ise %12 oranında artış sağlandı.





Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2016, 15:39

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
HÜSEYİN BODUR
HÜSEYİN BODUR - 8 yıl Önce

gerze gibi bir ilcede çalişan bir işci için bu zam bence çok harika bir artiş doğrusu.....trafik yok,stres yok,srvisde gelme, gitme yokkk..öğlende evin yakin yemeğini evine git ye gel... çevre kirlilğine muhatap kalmiyorsun..dayak yok,kavga yok,biçaklamnmak yok,adam gibi iş güvenlği yasalarina uyduğunuzda ömür boyu emeklilğiniz garanti..ama bunu taşören işçi varsa söyleyememm elbet...bence yatin kalkin halinize dua edin..Allah güle, güle harcamayi nasip etsin tüm işci kardeşlerime,Allah ağzinizin tadini bozmasin..bence;;başkanada bir dua ediniz isterseniz diyorum..yiğidi öldür hakkini yeme dere atalarimiz... bu parayi büyük şehirlerde çok zor bulursunuz...esnafimiz adinada çok sevindim..saygilarimla..!!!!!!!!!!!!!!

HÜSEYİN BODUR
HÜSEYİN BODUR - 8 yıl Önce

gerze belediyesinin uhdesinde görev ve sorumluluğu olan görevli hemşehrim her kimse bu yorumumu sayin belediye başkani belki okuyamaz diye sizede bir hatirlatmada ve ricada buluanyim dedim..aslinda ilce içinde çikan gazte haberleri ,köşe yazilari ve yorumlardaki beğeni ile leşltirileri belediye başkani sabah işe geldiğinde hemen okumalidir..ona göre ilgililere talimat vererek yapilmasi gerekli işlemlerin olup,olmadiğinida takip etmelidir...işcilerle yapilan sözşleşmenin bir taslağini istemiştim..ama ;;ne cevap veren varrrrrrrrrr,nede arayip soran,nedeeeee gönderen...bir sakinca falanmi var, yasakmi yoksa bir özetini gönderneniz ..merak etmedim desem yalan konuşlurum..buralarda bu sözlşemeyi konuşmuştum birileride bana o zmaan böyle başari içeriyorsa sözleşmeyi görüp bir okuyalim bizde tebrik edelim dedilerde o yüzden istedim..ama şimdi o sözlşemeyi şimdi bende isitiyorum.. bu yorumuma sayin belediye başkanim veya halkla ilşkiler görevliside cevap verebilir herhalde.!

HÜSEYİN BODUR
HÜSEYİN BODUR - 8 yıl Önce

belediye başkanliği ve ilgili belediye arasinda yapilan sözleşme metnini belediye başkanim veya onun görevlendirdiği bir arkadaşimin bana iletilmesini rica ediyorum...gerçektende merak ediyorum....eğer bir mahsuru yoksa okumak isityorum... bu haberi yazan sayin editörde bu sözleşme illaki vardir..onu okuyup bilgi sahibi olduktan sonra yayinladiğina göre editör beyde bana gönderebilir...kim gönderirse o şahsa şimdiden çok teşekkür ediyorum..gsm;;;05372455157...saygilarimla..!!!!!!!!!!!!!!!

HÜSEYİN BODUR
HÜSEYİN BODUR - 8 yıl Önce

gerze belediye başkanım sayın osman belevacıklı bey kardeşim bu sözleşesinin bir öreneği veya fotokopisinin hüseyin bodur tarafindan okunmasinda ne gibi sakinca görlüyor..?????????? üstedeki yorumlarimda teşekkürse ,teşekkürümü sundum,tebrik ettim,hayirli olsun dedim...yani ben;;etik davarandim..şimdi eğer o sözleşmede sizi endişeye ve acabalara sevk edecek bir şeyler yoksa benim okumamda ve bu sözleşmeyi örenek olarak bizim sendikacilarin gözüne sokmamda, bir gerzeli olarak övünmemde,bakin şu sözleşmeyede işciye verilen değeri görün dememde ne gibi bir sakinca görüyorsunuz..????????????benim amacim;;halishane, sizinkide öyleyse sözüm olamazki..!!!!!!!!!!!!buyrun etik davranma sirasi sizde sayin başkanim...

banner381
SIRADAKİ HABER