Sürücüye Var Yolcuya Yok

Hususi araç sürücülerine sigara içme yasağı başladı

Sürücüye Var Yolcuya Yok

  11 Haziran 2013 tarihinde resmi gazetede yayımlanan 6487 Sayılı Kanunla 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasının c bendinde yapılan değişiklikle hususi araçlarının sürücü koltuklarında sigara içen sürücülere, 5326 Sayılı Kabahatler Kanuna göre 11 Haziran 2013 tarihinden başlamak üzere 88 TL idari para cezası uygulanacak.

Ceza tutarı artarak uygulanacak

Cezaları gerektiren fiillerin bir yıllık dönemde tekerrürü hâlinde idari para cezası bir kat; ikinci tekerrürü hâlinde iki kat artırılarak uygulanacak.

Nargile ve elektronik sigara içene de ceza uygulanacak

6487 sayılı kanunla 4207 sayılı kanuna eklenen “Tütün içermeyen ancak tütün mamulünü taklit eder tarzda kullanılan her türlü nargile ve sigara, tütün ürünü kabul edilir.” hükmü nedeniyle hususi araçlarında nargile ya da elektronik sigara içen sürücülere de 88 TL İdari para cezası uygulanacak.

Özel araçlarda şoför haricinde sigara içenlere ceza yok

Sigara içme yasağı sadece sürücü koltuğunda oturan şoföre uygulanacak, şoförün yan koltuğunda ya da arka koltukta oturanlara sigara içtikleri için ceza uygulanmayacak.

Haber: Cumhur ÇETİN

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2013, 10:16
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER