Susuzluk Kapıda

Artan sıcaklarla birlikte su tüketiminin çoğalması Gerze Belediyesini yeni arayışlara sürükledi.

Susuzluk Kapıda

  Sadece Gerze’de değil tüm ülkede yaşanan su sıkıntısı alarm vermeye başladı. Azalan yağışlar, sulak alanların şuursuzca yok edilip imara açılması, mantar gibi çoğalan hidro elektrik santrallerin suyu daha kaynağında kesmesi gibi nedenlerle baş gösteren kuraklık kötü yüzünü göstermeye başladı.

Gerze de bu kuraklıktan nasibini alacak gibi görünürken, Gerze Belediyesi çözüm için kollarını sıvadı. Mevcut su kaynağının yetersizliğini öngören Belediye, yeni su kaynakları için arayışa girdi.

Jeoloji Mühendisi Cenk Sezgin’in yönetiminde kurulan bir ekiple su kaynağı aramaları yapan Gerze Belediyesi, jeofizik rezistivite cihazı ile teknolojiyi de sonuna kadar kullanıyor.

Belediye yetkililer, mevcut su kapasitesinin henüz korkulan seviyeye gelmediği, ama azalan su seviyesinin böyle bir çalışmayı zorunlu hale getirdiğini belirtiyor.

Ve yetkililerden önemli uyarı: Yaşanan sıkıntıları en aza indirgemek için suyu tasarruflu kullanın. Aracınızı, evinizi bahçenizi şebeke suyu ile yıkamayın, sulamayın. SU HAYATTIR.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2014, 13:54
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER