Tanıtım Günleri Başladı

Türkiye’nin ikinci ve üçüncü bayan valileri olarak bilinen Kırklareli Valisi Esengül Civelek ile Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya ‘Sinop Tanıtım Günleri’ açılışını gerçekleştirmek için Feshane’de bir araya geldi.

Tanıtım Günleri Başladı

En Mutlu Şehir Sinop' sloganı ile Sinop tanıtım günleri kapsamında düzenlenen etkinlikte memleket hasreti çeken ve Sinop sevdalısı tüm insanlar Feshane’de bir araya geldi.

Sinop ve İlçelerinin ortaklaşa düzenlediği Sinop Tanıtım Günleri resmi açılışı 27 Kasım 2015 Cuma günü saat 14 00 da gerçekleşti.

Feshane’de gerçekleştirilen organizasyonda Sinop yöresine ait coğrafi, Tarihi, Kültürel ve sosyoekonomik ürünleri ve yöresel özellikleri tanıtıldı. Feshane’de gerçekleştirilen programın açılışına Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar, çok sayıda bürokrat ve vatandaş katıldı.

Feshane tanıtım günlerinin açılışı Eyüp Sultan Camii önünden 13.30 mehteran yürüyüşüyle başladı. Mehteran takımına yabancıların ilgisi büyük oldu. Protokol üyeleri ve vatandaşlar Eyüp Sultan Camii önünden Feshane’ye kadar mehteran takımı eşliğinde yürüdü. Feshane’deki program Boyabat Belediyesi Halk Oyunları ekibinin oyunuyla başladı. Açılış konuşmasını Sinop Tanıtım Platform Başkanı Engin Kırmızıgül gerçekleştirdi. Kırmızıgül, “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Sinop Tanıtım Günleri’nin geçen seneki başarısının üstüne geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların sonrasında Türkiye’nin iki bayan valisi ve kalabalık bir protokol eşliğinde kurdele kesimi gerçekleştirildi. Ardından protokol üyeleri stantları gezdi.

Sinoplu şöhretli kuruluşlarının takviye verip katıldığı festival süresince davetliler hem Sinop'un yöresel lezzetlerini tatma fırsatı bulacak hem de yaylalarının mis gibi kokusunu adeta içine çekecek. Sinop'un en şöhretli tatları arasında Sinop nokulu, katlama, keşkek, etli ekmek, mantı, tirit, kiren turşusu ve kırtıl başta geliyor. Etkinlik, 29 Kasım Pazar günü sona erecek.



























Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2015, 09:56

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
HÜSEYİN BODUR
HÜSEYİN BODUR - 8 yıl Önce

i̇st feshanedeki sinoplular etkinlğine katılan gerze belediyesi standında bu sene ciddi bir hazırlık gördüm.. hele,hele her gün bin kişiye ikram edilen o mısır çorbası herşeye bedeldi..mifairlerim;;;biz bu zaman kadar nefis ve lezzetli bir çorba yemedik ,tadı damağımızda kaldı dediler...emeği gecen başta;;beldiye başkanı sayın osamn belovacıklıyı,halk eğitim müdürü sayın nazım beyi,beldeiye başkn yard ahmet aydın bey ve tüm ekibini en samimi duygularımla tebrik ediyorum... saygılarımla..!!!

banner381
SIRADAKİ HABER