Tarihi Sinop Cezaevi'ne 9.2 Milyon Euroluk Proje

Avrupa Birliği (Ab) Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya, AB'den sağlanacak 9.2 milyon Euro luk bütçe ile Tarihi Sinop Cezaevi'ni tamamen ayağa kaldırmanın mümkün olmayacağını, Kültür Bakanlığı'ndan da buraya fonlar aktarılacağını söyledi.

Tarihi Sinop Cezaevi'ne 9.2 Milyon Euroluk Proje

  Sinop Öğretmenevinde, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen "Ortak Kültürel Miras: Türkiye ve Ab arasındaki Diyalog ve Koruma Projesi'nin açılış toplantısı yapıldı. Toplantıya Avrupa Birliği (AB) Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin, Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Bakanlık Müşaviri Özgür Özaslan, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Garnizon Komutanı J. Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun,  siyasi parti temsilcileri yerli ve yabancı basın mensupları ve davetliler katıldı.

Programda Konuşan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, "Hem Sinopluların hem ülkemizin hem insanlığın hizmetine yeni bir misyonla sunulabileceği böyle bir projenin elbette ki Sinop'umuza çok önemli katkıları olacaktır. Bugün şurada gördüğümüz ilgi bile yapılan çalışmanın ne kadar hayati ve önemli olduğunu gösteriyor. Her şeyden önce Sinop'umuza yapılan bu anlamlı hizmete göstermiş olduğunuz yakın ilgiye çok teşekkür ediyorum" dedi.

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, bugünün Sinop için çok önemli ve tarihi bir gün olduğunu vurguladı. Köşger, tarihi cezaevinin ve etrafının yeniden bir anlayışla restore edilmesi ve Sinop'a bir sosyal tesis olarak, bir kültürel tesis olarak kazandırılmasının çok önemli olduğunu dile getirdi.

Konu ile bilgi veren AB Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya ise, "Sinop gerçekten bir inci, hem de çok kıymetli bir inci, suni üretilmiş değil, her şeyi ile doğal bir inci, bir kıymet. Onun için bir kültür mirası burası, sadece bugünün değil, insanlığın bir kültür mirası bunun için buradayız aslında. Bu proje için sağlanan miktar 9.2 milyon Euro luk bir bütçe ile başlıyor. Ancak bu bölgenin tamamen ayağa kaldırılması bu para ile mümkün olmayacak. Kültür Bakanlığı bütçesinden de buraya fonlar aktarılacak ve inanıyorum ki inşallah Sinop, ülkemizin herkesin gıpta ile gelip gezeceği bir kültür havzasına dönüşecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kültür Ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlık Makamı Kültür İrtibat Noktası Sorumlusu Hakan Tanrıöver ve Wehdoin firmasından Manfred Wehdorn proje ile ilgili sunumu gerçekleştirdi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2014, 10:41
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER